Elektrik Elektrik Mühendisliği Alan Seçimi ve Programlama

immortall

Üye
Katılım
10 Eki 2018
Mesajlar
72
Puanları
1
Yaş
28
Arkadaşlar merhaba
1)Eem 3. sınıf öğrencisiyim. Fakat hangi alana yöneleceğime bir türlü karar veremedim. Otomasyona biraz ilgim var. (Elektriği elektroniğe göre bir nebze daha çok seviyorum) fakat şu an ki piyasada hangi alan daha ön planda bunu bilmiyorum. Mezun veya stajyer arkadaşlar yardımcı olabilirlerse memnun olurum.

2)Bir de bu meslekte programlamanın önemli olduğunu biliyorum. Şuan ki piyasada hangi programlama dili (C++ , C# , Java , python vs.) ön planda ve bu mesleği seçenlerin hangi programlama dillerini iyi bilmesi gerekiyor.

3)Son olarak elektrik elektronik mühendisliği ile ilgili takip edilmesi gereken web siteleri var mıdır? (Güncel)
Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Çok basit mezun olunca çalışmak isteyebileceğin yerlerin işlerin ilanlarına bakacaksın,
bu işlerde ne yeterlilikler istiyorlar bulacaksın
bunlara uygun seçim yapacak ve %90 ını kendi kendine öğreneceksin.
Gerekirse öne geçmek için o yerlerde staj için çırpınacaksın.
 
1- Şu zamanki ortam Otomasyonu daha ön planda gösteriyor. Türkiye'de elektronik sektörü yok denecek kadar az. Elektronik ürünlerin %95 oranını Çin'den ithal ediyoruz. Yani Türkiye gelişmekte olan bir ülke olduğu için otomasyona daha çok talep oluyor.

2- Programlama dili olarak C ve Matlab dilini bir elektrik elektronik mühendisinin kesinlikle bilmesi gerek. Bunların haricinde Java ve SQL öğrenmen faydalı olbilir. (Python gelecekte çok iş yapacak diyorlar)

3- elektrikport.com'da güzel makaleler var ama çoğu yüzeysel. Bir elektrik elektronik mühendisi adayı olarak emo'yu takip ediyorsunuzdur zaten. Arayüzü güzel olmasa da elektrikrehberiniz.com sitesi de iyidir gözlemlediğim kadarıyla. Ben genelde lazım olan şeyleri google'da arama yapıyorum.
 
1) Başarılı olabileceğiniz ve ilginize göre bir alana yönelmenizi tavsiye ederim.
2) C ve Python otomasyonlar için çok önemlidir. C++ ve Java ise kullanıcı arayüzü yapımında gereksinim duyulabilir. Kullanıcı arayüzleri, C ve Python ile de yapılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,903
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst