Elektrik Dağıtım Şirketinde Çalışmak

Engineer33

Üye
Katılım
7 Haz 2016
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
31
Herkese merhabalar,
Elektrik dağıtım şirketlerine girmek istiyorum. 2015 mezunu Elektrik Elektronik Mühendisiyim. Yerleşik hayatı daha çok benimsediğim için dağıtım şirketinde çalışmak ve kendimi bu alanda geliştirmek istiyorum.Elektrik dağıtımında bir mühendis hangi birimlerde çalışabilir? bu birimler nelerdir ve hangi birimde çalışılması önerilir işi öğrenme ve kavrama anlamında başlangıç olarak? yeni mezun kişilerin dağıtım şirketlerine girmesi zormudur? Bu şirketlerde çalışan elektrik Mühendisinin avantaj dezavantajları nelerdir?
Kısacası Dağıtım Şirketinde çalışanlar veya bu sorular hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilirmisiniz.
 
ag proje onayı var
og proje onayı var
yatırımlar bölümü var
ölçü birimi var
taahhuk var
yapacağın iş hangi bölümde çalışacağına göre değişir.
 
Elektrik bilginiz daha ağırlıklı ! ise,mesleki yönden tatmin edici işyeridir.Elektronik ağırlıklı ! iseniz,biraz yorulmayı göze almalısınız.
Sami bey elektrik enerji alanına daha yakınım

ag proje onayı var
og proje onayı var
yatırımlar bölümü var
ölçü birimi var
taahhuk var
yapacağın iş hangi bölümde çalışacağına göre değişir.
Adem bey cevabınız için teşekkürler. Bu birimlerin araştırmasını yapacağım.
Şu konuya değinmek istiyorum birde ayrıca. dağıtım şirketinde çalışan 20 yıllık bir elektrik mühendisi düşünelim, 20 yıl boyunca aynı birimde çalışmamıştır muhtemelen. Belli bir rota izlemiştir bu birimler arasında. tabi bu rota tecrübeye göre genellenebilirmi onuda bilmiyorum ama yinede bu konuda da düşünceleriniz varsa dinlemeye hazırım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
zaten genel elektrik bilgilerin vardır. geri kalan bilgiyi çalışırken öğrenirsin. öğrenmeye açık olduğun sürece sırtın yere gelmez.
 
Bende dağıtım şirketinde çalışıyorum.Kıbrıs konusunda haklısınız yaklaşık %50 diyebilirim kıbrıs mezunu mühendis oranının ve hepside il merkezlerinde çalışıyor.
Yeni mezun mühendisleri ilçelere işletme şefi olarak veriyorlar ve ilçe işletme şefi olarak çalışmak merkezde çalışmaktan çok daha zordur...
 
Dağıtım şirketinin şartları zordur. Hem az para verirler hem de çok iş yaptırırlar. Mesleki anlamda birimden birime durum değişiyor. Müşteri birimi var akşama kadar milletin derdini dinlersin. Yatırım birimi var kimseyle uğraşmaz teknik hesaplar çizimler yaparsın. Her firmanın dağıtım şirketi ile yemek hemen işi olduğu için sana güzel çevre yaptırır. Deneyebilirsin. Ama ilerleyen zamanda seni mutlu etmez.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,722
Kullanıcılar
449,959
Son üye
çor-man

Yeni konular

Geri
Üst