EEM imza yetkisi

Şuan benim için okulumdan mezun olabilmek ve biraz da ortalamayı yüksek tutabilmek daha önemli. Derslerin sonradan başka üniversitelerden de tamamlanabildiğini iyi araştırarak buldum. Eğer o tarz ( 1 kV üstü imza yetkisi gerektiren) bir yerde çalışmayı düşünürsem o zaman dersi alıp tamamlamanın benim için ( psikolojik açıdan da ) daha iyi olacağını düşünüyorum. Ayrıca son olarak sizlere bir soru sormak istiyorum. 1 kV üstü imza yetkisi çok gerekli ve birçok alanda kullanılan, illa da olması gereken bir şey mi ? 1 kV altı yeterli olmuyor mu acaba ?
Biraz realiteler ışığında bakmak lazım konuya, elektronik alanında ARGE çalışmaları iş imkanlarının içerisinde sayıca azlar. Firmaların iş ilanlarına bir göz gezdirirseniz, PLC den anlayan, Bakım çalışmalarını düzenleyecek, gibi gibi bir ton iş yükü ile açıldığını görürsünüz. Büyük kurumsal şirketlerden bahsetmiyorum ama bunlar yüzdesel olarak ülkemizde azlar. 1 kV üstü yetkiyi hiç kullanmasanız dahi, sizde olması durumu her zaman bir avantaj olur. Çok iyi üniversitelerden, iyi çalışmalar yaparak mezun olmadıysanız ben şu alanda çalışacağım diyip iş bulmakta çok zor. Elektrik - Elektroniğin çalışma alanı çok fazla, avantajlı konusu; bu yetki sayesinde geliyor zaten. Siz sadece elektronik alanında iş imkanına sahip oluyorsunuz. Kişisel görüşüm ise elektronik alanına yoğunlaşacak olsanız bile Elektrik - Elektronik Mühendisi olarak elektrik iletiminin veya genel kavramların nasıl işlediğini bilmeniz, elektronik alanında yapacağınız işlerde size yardımcı olur. Derslerin zorluğu değil, size katabileceklerini düşünüp ders seçmeniz daha faydalı olur.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Biraz realiteler ışığında bakmak lazım konuya, elektronik alanında ARGE çalışmaları iş imkanlarının içerisinde sayıca azlar. Firmaların iş ilanlarına bir göz gezdirirseniz, PLC den anlayan, bakım çalışmalarını düzenleyecek, gibi gibi bir ton iş yükü ile açıldığını görürsünüz. Büyük kurumsal şirketlerden bahsetmiyorum ama bunlar yüzdesel olarak ülkemizde azlar. 1 kV üstü yetkiyi hiç kullanmasanız dahi, sizde olması durumu her zaman bir avantaj olur. Çok iyi üniversitelerden, iyi çalışmalar yaparak mezun olmadıysanız ben şu alanda çalışacağım diyip iş bulmakta çok zor. Elektrik - Elektroniğin çalışma alanı çok fazla, avantajlı konusu; bu yetki sayesinde geliyor zaten. Siz sadece elektronik alanında iş imkanına sahip oluyorsunuz. Kişisel görüşüm ise elektronik alanına yoğunlaşacak olsanız bile Elektrik - Elektronik Mühendisi olarak elektrik iletiminin veya genel kavramların nasıl işlediğini bilmeniz, elektronik alanında yapacağınız işlerde size yardımcı olur. Derslerin zorluğu değil, size katabileceklerini düşünüp ders seçmeniz daha faydalı olur.
Teşekkürler hocam. İlerde bu dersleri üniversitelerimizin eğitim merkezlerinde açıldığı zaman almayı planlıyorum zaten. Şuan dersi geçememe riskini almak istemiyorum :) Teşekkürler tavsiyeniz için.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst