eşit yaşlanma

Katılım
22 Kas 2009
Mesajlar
78
Puanları
1
slm arkadaşlar yeni yapacağım soğutucu ünite panosunda 2 adet komprasör var ve bu kompresölere eşit yaşlanma yapmam gerekıyor bunu pıd kontrolde nasıl yapalıbılırım ve hangı urunlerı kullanabılırım
ayrıca aynı makınada kapasite kontrol sistemide var bu sistemide sanırım çift setli bir cihazla sağlarım ya da başka bir düşüncesi olan var mı ? yoksa ıllaki plc üzerinden mi bunları kontrol etmemiz lazım ? yardımlarınız için şimdiden tşk ederim :confused:
 
Neden PID düşünüyorsun?

PLC üzerinden çalışma saatlerini ölç. Saati eşitleyecek şekilde sırayla devreye girsinler.

Örneğin,

1. komp. 10 saat çalışmış olsun. Durunca 2. kompresöre geçsin sıra,
1. kompresör geride ise durunca ve tekrar çalışması gerekirse gene 1. kompresör devreye girsin... gibi bir yazılım rahatlıkla yazılabilir.
 
basit bir akıllı röle ile yapabilirsin.iki cihazın çalışma zamanlarını ayrı ayrı hesaplatıp karşılaştırma yapacaksın.buna göre küçük çalışma zamanı olan devreye girecek.
 
pekı kapasite kontrolü nasıl yapacaz arkadaşlar
 
Kapasite kontrolü ayrı birşey eşit yaşlanma ayrı birşey.
 
sayın demirdöven ayrı bir sistem olduklarını bılıyorum kapa site kontrolünü çift setli bir termostad ile yapıcaz ok orada problem yok acaba bunu daha değişik bir sistemle nasıl yapabılırız
 
Bu da ikinci soru galiba :)

Kompresörlerde frekans kontrolü yaparsanız da sorununuza çözüm olur. O zaman PI veya P tipi bir kontrol işinizi rahatlıkla görür. Tek bir frekans konvertörü ile her iki kompresörü de kontrol edebilirsiniz.

Diğer alternatif, çift setli termostatınızın ofset ayarı varsa sık sık devreye girip çıkmaları önleyebilir ve biraz daha ekonomik bir çalışma modunda çalışabilirsiniz. Gerçi tüm termostatlarda belli bir seviyede ofset var. Benim dediğim ayarlanabilenlerinden kullanılması yönünde.
 
sayın demırdöven yorumlarınız için tşk bu kompresörler sürüc ile ne yazıkkı sürülmüyor yarı hermetik soğutma kompresörü bunlar o şekılde olsaınana gerçekten kolay bnmde aklıma gelmişti sanırım ben bu işi emko 9950 ile yapacam sanırım tek sorun eşit yaşlanma kaldı ona karar veremedım onuda crozeout un bır zaman rölesi ile çzömeyecem çalışacam tşk
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,962
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst