Doğru damar renklerinde 3 fazlı motor bağlantı kablosu nereden bulurum?

though

Üye
Katılım
4 May 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
44
Selamlar,

Arkadaşlar yukardaki sabit konularda kablo renkleri gayet güzel açıklanmış. 3 fazlı bir motor bağlantısında TTR 4x2.5 kablo kullanmam gerekiyor. Bir tanesi sarı-yeşil toprak hattı olacak. Diğer damarların da kahve, siyah ve gri olması gerekiyor ama piyasada böyle bi kablo bulamıyorum. Nereden temin edebilirim bilginiz var mı?

Piyasadaki 4 damarlı kablolarda bir tanesi sarı-yeşil ama kalan 3 damar içinde mavi renkli kablo var. Ben bu kablonun mantığını anlamadım gitti. Standart gayet güzel açıklamış gereken renkleri, kablo üreticileri neden bu kabloyu üretmekte ısrar ediyorlar anlayamadım valla.

Erzincanda bulunyorum burada zaten yok, internetten arıyorum ama bulamadım. 5-6 metre bişey lazım.

Nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
5-6 metre lazımsa açık almaya bak yani 6 metre gri,6 metre siyah,6 metre kahverengi,6 metre sarıyeşil gibi. 4x2.5 bir arada kılıflı bulmak zor.
 
Kablonun mavi renk damarına faz vermekten huzursuz oluyorsan görünen kısmı gri izolebantla sararsın, birde etiketledin mi olay bitmiştir. (Bantlamayı pano tarafında da yapmayı unutma)
 
Ayrı ayrı kabloları birleştirerek kablo oluşturmak avrupa standartlarına uygun mu acaba?

Ben de bantlayarak işaretleme yapmaya karar vermiştim ki şans eseri komşumdan uygun renkte kablo buldum. Borsan marka. Borsan uygun renkte kablo üretiyor sanırım, benim de elimde önceden 1 metre bi parça kalmış uygun renkte, ama bayilerine sorduğumda elimizde yok dediler.
 
yapacağın bağlantıda nötr hatta ihtiyaç yokmu?
4x2,5mm2 2 fazlı kablo kullanman lazım dediğin gibi bir kablo olduğunu sanmıyorum yada
5x2,5mm2 alacaksın Nötr kullanmıcaksan kablo ucunu körliceksin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,305
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst