Diz ağrısına ne iyi gelir ?

Gençlikten hep bunlar. 🙂

Kendimi 18 yaşında hissediyorum :cool::D:confused:

Babam inanılmaz kuvvetli bir adamdı. İki tarafı saplı ve 5 tane yay olan bir egzersiz aleti almıştım. Üç yayı çekip birkaç kereden sonra yoruluyordum. Babam 5 yayın tamamını taktı ve bunu pazar lastığı gibi kaç kere çekiştirdi.

"Sen bunu çekemiyon mu lan!" diye de baya dalga geçti çekerken.

Kendimi 18 yaşında hissediyorum :cool::D:confused:

Babam inanılmaz kuvvetli bir adamdı. İki tarafı saplı ve 5 tane yay olan bir egzersiz aleti almıştım. Üç yayı çekip birkaç kereden sonra yoruluyordum. Babam 5 yayın tamamını taktı ve bunu pazar lastığı gibi kaç kere çekiştirdi.

"Sen bunu çekemiyon mu lan!" diye de baya dalga geçti çekerken.
Doğa sporları hocam. İşin çaresi o. Hiç birşey olmasa yürüyüş en azından. Kesin çözüm.

Kireçlenme için bilimsel olmayıp, ama bir o kadar da bilimsel ama yüzyıllar öncesine dayanan kesin tedavi yöntemi var.
HAMAM.
İnsanlar bu yöntemi yüzyıllardır uygulamaktadır.
Vücudun doğal sıcaklığından ve nispeten yüksek sıcaklıklarda eklem ve kas hareketleri yapmak.
Günümüzde hala geçerli olan bir yöntem olan kaplıcalar unsuru da bu yöntemi doğrular.

Bazı eski yöntemler de bu gibi etkilidir. Ancak bilimsel açıklaması bilinmiyor..
Yanlış bir hareket sonucu eklemlerdeki küçük bir kayma da sebep olabilir.
Ustam sıcak iyi gelebilir ama ödem durumu var ise sıcak ödemi arttirir. Ben olsam sıcak mi iyi geliyor soğukmu diye denerim kendimde ama doğrusu bu değil tabiki. Bir doktora görünmekte fayda var sıcak kasları gevsetir ama ödem varsa ödemi buz geçirir ikisi birbirinin zıttı. Faz nötür arıyım bulayım derken hatta çift faz verme riski de var.

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri