Dijital İkiz; Simosim advanced-SIMIT-NX MCD Çalışması

Katılım
26 Ağu 2015
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar değerli arkaşlar,

Yüksek Lisans çalışmamda Laboratuvarda bulunan 3 eksenli CNC Router tezgahının Dijital ikizini oluşturma üzerine çalışıyorum.
Değerli destklerinize ihityacım var.

Kontrolör olarak 1 tane Siemens D425, 3 adt. siemens g120 Sürücü ile kontrol edilen 3 adet Servo motor bulunmaktadır.
Router ucunda ise 1 tane kalem takılı ve desen çizdiriyoruz. Amacım tezgahı olduğu gibi dijital olarak 3 boyutlu olarak çalıştırıp gerçekçi simülasyon yapmak.

Şimdiye kadar olan araştırmalarımda SCOUT TIA 5.3 Programı ile bir programı çalıştırıp ardından Simosim Advanced programı ile SIMIT Yazılımını haberleştirmek ve sonrasında ise NX MCD de kinematik modeli oluşturup canlandırmak.

Ancak bunları buraya yazsamda nasıl yapacağımı ve nereden başlayacağımı bilmiyorum. SCOUT TIA 5.3 İle desen çizdirebilirim ancak sonrası hakkında değerli desteklerinize ihtiyacım var, yol göstermenize ihtiyacım var.

SIMIT Programı ve NX MCD Arası haberleşme ve nasıl hareket verileceğini bilmiyorum. SIMIT burada ne amaçla kullanılıyor. NX MCD Hareket parametrelerini alacak ancak hareketler nasıl yapılacak. Bu konuda karışıklık yaşıyorum, Destek olursanız minnettar kalırım.
Tezgaha ait video aşağıdadır.


Herkese iyi çalışmalar.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Merhabalar,
Bu konuda ben de yeni çalışma yapmaya başladım. Yazınızı gördüm. Yapabildiniz mi? Yapabildiyseniz bu konuda benim sizin desteğinize ihtiyacım var :) Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,210
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst