Devir Sensörü

sseddeff

Üye
Katılım
12 Mar 2010
Mesajlar
2
Puanları
1
merhaba arkadaşlar
tez için acil bir devir sensörü belirlemem lazım.
sensörün işlevi: motorun devirlerini sayacak. tez konumda bu devir sayısıını arttırıp yada azaltmaya çalısacağım. yada herhengi bir hatada örnedin dişlerden biri kırılmıs ıse sensör tam tur atarken dogru bılgı vermeyecek aradakı boslugun yanı kırıgın olusmasından dolayı. çok fazla bılgım yok bu tezle alakalı. bilgisi olan varsa lütfen ne cesıt örnegin kam milii krank mili vs. hangısını kullanmam gerektıgını belırtıp sensor hatalarını düzeltmek adına fıkrı olan varsa yazsın.
teşekkür ederim.
 
Merhaba,
Ben hemen hemen aynı konudaki bir projede IFT 200 proximity sensor kullanarak çözdüm devir konusunu. Bu sensör 7mm mesafeden metal algılayabiliyor, dolayısı ile dişlilerinizin bir dişini görecek şekilde konumlandırdığınızda sensörün önünden geçen her bir dişi saymanız mümkün, dişli üzerindeki diş sayısından da devir bulunabiliyor. ben dişleri saymaktanda dişlinin monte edilmesi için kullanılan vida başlarını saymayı tercih etmiştim ama her iki yöntemde kullanılabilir. son derece hassas ve sağlıklı sonuç almanız mümkün. sensör kablosu ile birlikte 60euro civarında ama 10euro'ya cin malı muadilleride mevcut. www.ifm.com sitedinden sensör hakkında ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Umarım cevabın işinize yarar
 
Merhabalar benimde benzer konuda problemlerim var. Banada okulda hocam petrol çıkarma pompasının AC motor ile kontrolünü basınca AC motorun göre devir sayısını arttrıp azaltan siemens s7 300 ile kontrolü hakkında ödev verdi yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
 
profibusla micromaster 440 larla sürebilirsin biraz araştır kardeş derim ...
 
motor miline ya da motor ile aynı hızda dönen bir parçaya plastik bir parça monte edin (kaplin olabilir) bu kaplinin bir tarafına aluminyum folyo sarın. kaplinin toplam çevresinin 1/4 ya da 1/3 ü kadar. karşısına da m8 yada m5 endüktif sensör koyun. genelde standart endüktif sensörlerin frekansı 1000 hz dir. maliyetin artması sıkıntı olmaz derseniz 5000 hz e kadar sensörler var.
 
adam dişli kırılınca haberim olacak diyor dişli devri 100 diş sayısı 10 dk 100x10=1000dk/d dişlilerden birisini görmediği zaman devir düşecek ve sistem duracak bunu istiyo sanırım hız bekçisi kullanman lazım birde prox herhangi bi marka olabilir ve diş sayısı fazla devirde yüksek ise 4 khz al yeret
 
Elektronik devreyi kendin yapacaksan motorun dönen geniş kısımlarından 1 yere mıknatıs tak. Sonra devreye takacağın hall sensör ile mıknatısın her geçisini işlemciye dijital olarak bildirebilirsin. İşlemciye saniyede kaç tane puls yakalıdığını hesaplatır ve devri hesaplatırsın.
 
Arkadaşlar benim de bir projem var , tekerin dönme hızına bağlı olarak çalışacak , bu sistem 7 kademeden oluşacak , mesela 1. Kademe 0-15 km/s aralığında olacak , teker hızı bu aralığı geçtiğinde sensör bunu algılayacak , ve bu sensöye bağlı bir makara dinamo bağlı olacak , her kademe atladığında dinamo halatı 0,5 cm cektirecek , teker hızı yavaşladığında ise dinamo 0,5 cm halatı serbest bırakacak. Bunun için nasıl bir sensör kullanabilirim ? Ve o hız aralıklarını nasıl sisteme uygulayabilirim ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst