Delta Sv Serisi Cpu'da Step Arttırmak

chelebi

Üye
Katılım
8 Şub 2008
Mesajlar
30
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba deltanın sv serisi plc si ile 3 servolu, ögretme modu ile çalışan bir program yazıyorum şu an için sadece 190 ayrı hareketi kaydedebildim tabii bu hareketler 3 eksen için...
ancak bana gerekli olan 350 ile 370 hareket arası....
programı 190 hareketi kaydederek denememi yaptım ama daha fazlasını yazamıyorum çünkü satır bitti.. bunu arttırmanın bir yolu sıemensdeki gibi ek bir hafıza modulu varmıdır böylebir çalışma yapan varmıdır yardımcı olursanız sevinirim...
iyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Genel olarak şöyle söylenebilir bu konuda;

Eğer dataları direkt olarak kullanmışsanız bunun yerine E0,E1...F0,F1 gibi dolaylı adresleme kullanırsanız, data kaydı ve çağırma işlemleri için programınız oldukça sadeleşir.
Ayrıca SV PLC'de D2000 den sonra D9999'a kadar registerları bu kayıtlar için kullanabilirsiniz.

Bunları kullanmışsanız ve dolaylı adresleme yapısı ile programınızı hazırlamışsanız ve yinede register adresi yetmiyorsa;
SV PLC'lerde normal D registerların yanında birde yaklaşık 10.000 adet 16bitlik word data alanları mevcuttur. Bu durumu da dikkate almanızı öneririm.

İyi çalışamalar.
 
sayın imdatatas teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ancak benim sorunum aynı zamanda satır sorunu ne yazıkki artık yazamıyorum çünkü program satırım bitti...
 
CPU yu doldurduğuna inanamıyorum, bayağı acı çekmiş olman gerek. Ama aşağıdaki satırları okuduktan sonra ve dolaylı adreslemenin mantığını anladıktan sonra kafayı duvarda paralaman gerek.
imdatatas' ın da dedeği gibi üzerinde odaklanman gereken konu dolaylı adresleme. Bu literatürde daha çok "pointer" olarak geçer. Dolaylı adresleme, yeni bir algoritma ve graf programlama yöntemini kullanırsan 30 rung' ı aşmadan programını tamamlayabilirsin bence.

Kolay gelsin.
 
16000 step nasıl bitti:) merak ettim paylaşabilirmisiniz programı
 
Evet artık dolaylı adreslemeyle işimi teslim ettim :) teşekkür ederim öğretme modunda eski yazdığımı program ayrı ayrı move kullanmıştım :) artık 20de 1 ile işlem tamam :)) programıda mail adresini mesaj atarsanız yollayabilirim arkadaşlar..

ceyhan11 aradaşım dediği gibi kafamı vuracak yer aradım :)
 
@chelebi

bende 3 eksen servolu bir uygulama üzerinde çalışıyorum, programı banada gönderebilirmisin?

******@hotmail.com

teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kardeş programı banada gönderebilirmisin
******@hotmail.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
kardeş mesaj olarak atarsan mailini gönderirim burdan çıkmaz
 
ceyhan11 aradaşım dediği gibi kafamı vuracak yer aradım
chelebi kardeş sen gene şanslı sayılırsın. Bir adet SV CPU ile yırttın. Benim üç adet SLC 500 CPU doldurmam gerekmişti zamanında. Gerisini sen düşün.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst