Dalgıç Pompa Motoru Su Dışında Çalışabilir mi?

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
Benim bir sorum olacak. ben bu dalgıç pompa motorunu http://www.impo.com.tr/images/storie...ar/4motor1.png karada(suda değil) özel bir uygulamada kullanmak istiyorum. öncelikle zarar görmeyecek şekilde çalışması mümkün mü. eğer çalışırsa sessiz çalışması da gerekli. motoru daha almadım, almadan sessiz olduğunu garantilemek istiyorum. ses konusunda üniversal motorlarla(matkap, çamasır makinası gibi motorları vs kastediyorum) alakası yok değil mi. son derece sessiz çalışması lazım. ilk sorum buydu. diğeri ise karada ne kadar çalıştırıp dinlendirmek gerekli. mesela sürekli çalışmada 1 saat çalışabilir mi. malum suda olmadığı için doğal hava teması ile soğuması aralıklı çalışmasında yeterli olur mu. (uygulama yeri çap olarak standart motorların girmesine olanak vermiyor, dalgıç pompa motoru çok uygun boyutta.)
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sen yinede nasıl bir uygulama yapacağını açıklarsan daha sağlıklı yardımcı olunabilir dalgıç pampolar suyun dışında pek verimli ve sağlıklı çalışmayabilir..
 
dalgıç pompalar kesinlikle su içinde çalışmalıdır çünkü su içinde çalışmaya göre tasarlanmıştır normal motorlardaki gibi soğutma fanı yoktur bu nedenle suyun soğukluğuyla statörünü soğutur statör ve sarımı normal motorlara göre farklıdır eğer siz onu bir saat gibi çalıştırmayı düşünüyorsanız bırakın yükte çalışmayı boşta çalışsın 15-20 dk da yakarsınız motoru ve keçe yapısı da hassastır kesinlikle suda çalışmalı ses olarak evet uskurlar ve keçesi olmadan sessiz sebebi ise gövdenin tamamen kapalı olması ve soğutma fanının olmamasıdır.
 
Motoru sadece fiziki boyutları yüzünden seçtiniz;milden mekanik hareket alacaksanız cebri soğutma-termistör koruma ile çalıştırmak mümkün olabilir.Gövde dışarıda kalacak şekilde su bamak için kullanacaksanız keçenin dağılması çok zaman almayacaktır.
Kaç desibel ses çıkardığı ve susuz çalışma şartları ancak firmasından öğrenilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,272
Mesajlar
916,370
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst