Düzgün bir hızlanma/yavaşlama eğrisiyle bile, aşırı salınım hala meydana geliyor.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Abla
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Abla

Üye
Herkese merhaba, motor rotorunun yaklaşık 15 katı yük ataletine sahip bir döner tabla mekanizması oluşturdum.

Hızlanma/yavaşlama süresini iki saniyeye çıkardım, ancak yine de durduğunda aşırı salınım yapıyor, ardından dengeye gelmeden önce birkaç kez ileri geri salınıyor. Konum modunu kullanıyorum ve mikro adımlama yeterince yüksek.

Sürücünün akım döngüsü tepki hızının yetersiz olduğundan şüpheleniyorum; konum döngüsü zaten doğru değeri verdi, ancak akım henüz yetişemedi.

Bu kadar büyük bir ataleti eşleştirmek için daha yüksek torklu bir step motorla değiştirilmesi gerekebilir ve yazılım parametre ayarlaması sınırına ulaşmış olabilir mi? Yoksa kapalı döngü step veya servo motora geçmek tek çözüm mü?

Herhangi bir öneri veya rehberlik çok takdir edilecektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Önce kullandığınız motor ve sürücülerin marka ve model numaralarını yazın.

Rakamsal veriler (hız, ağırlık, hareket yönü , sürtünme vs.) olmadan birşey söylemek mümkün değil.l

Yuk ataleti rotordan cok fazla oldugu icin hizlanma ve yavaslama gecikir bu da bahsettigin salinimlari artirir.

Devir sayisini 1/4 dusuren reduktor kullanman gerekiyor.

Redüktör olarak sonsuz vida ve dişlisi daha uygun.
Tanklarda kulenin (turret) kendi etrafında devir sayısı çok düşürülüyor.
Askerlikte kullanılan ölçme birimi bir milyem=360/6400=0.05625 derece eşit.
Step motorda 360/200=1.8 derece
Aradaki farkı mikro adım ile kapatırsan tork çok düşer.
Döner tablanın çapıda etkiler. Küçük çapta salınım gözle görünmez.
Ama çap artıkça aynı açıda salınım gözle görünür hale gelir.

Son düzenleme:
güzel insan, yukarıda ustalar güzel yorumlar yapmışlar. az bilgi verilen soru en zor sorudur. her yük aynı değildir, yükün adı-sanı-cinsi, çünkü yükün sadece 15 kat olması lazım değil. motor gücü ayrı bir soru işareti bir de ustalarım zaten istemişler motor amcanın etiket bilgi. çalışma voltajı/ ac-dc- sürücü? bilmeyen anlamayan ben bu soruları da soruyorsam. bilen ustalar neye göre cevap verecekler? bir de durmasını istiyorsunuz ya; yavaş mı duracak direkt mi duracak? hızlanma soft start mı? ben eksik bile düşünmüş olabilirim. siz ben bilmeyeni aydınlatın, ustalarım beni hiç konuşturmazlar merak etmeyin. zaten konuşmam çünkü matematiğim yetmez

Bu arkadaşın gerçek bir üye olduğunu düşünmüyorum. Robot üye sanırım. İkinci üçüncü mesajlarını bekliyorum. Tam netleştirmek için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…