Cimer e iletilen saçma sapan Veli şikayetleri

vecivicivokke

"Elenktirink elaktirinik olurmu onsuz evlilink? "
Yönetici
Yönetici
Kiminin çocuğunun kulakları hassas imiş, kimi hocanın yediği sucuklu tost a tilt olmuş, kimi de öğretmenin eski arabası yüzünden çocuğunun vizyonuna zeval gelmesinden korkmuş. Allahım bu nasıl bir gerizekalılık tır Yarabbi... Bu çocuklar nasıl büyüyecek vatana millete fayda sağlayacak... Bu kadar gerizekalı veli nereden çıktı?...

Cimer e bazı gerizekalı veliler öğretmenleri şikayet etmişler ve bu sosyal medyaya düşmüş. Yorumları size bırakıyorum...

• dün saat 23.30’da ödevle ilgili soru sordum. hoca hanım çevrimiçi olduğu halde cevap vermedi, görüldü attı.

• hoca kırmızı kalemle hata düzeltiyormuş. kırmızı renk şiddeti ve kanı çağrıştırıyor. çocuğumun bilinçaltına saldırı var. yeşil kalem kullanılsın, duayı sevsin.

• öğretmen instagram hesabında lüks restoranda kebap yerken fotoğraf paylaşmış. sınıfta durumu olmayan, fakir fukara öğrencisi var; canı çeken çocukları hiç mi düşünmüyor? bu ne görgüsüzlük!

• hocanın arabası çok eski ve kirli, okulunun önünde duruyor. çocuğun vizyonsuz yetişecek diye korkuyorum.

• yıl sonu gösterisinde benim kızıma 'ağaç' rolü vermişler. benim kızım sınıfın en güzeli, neden başrol değil? öğretmen taraflı davranıyor.

• çocuğum kalemini açarken çöpü yere dökülmüş. hoca da “kendin topla” demiş. benim çocuğum elin çöpünü mü toplayacak? çocuğumu temizlikçi olarak mı kullanıyorsunuz? şikayetçiyim.

• sınıfta gürültü olunca düdük çalmış. benim çocuğumun kulakları çok hassas. eve geldiğinde 'kulağım çınlıyor' dedi. resmen sınıfta gürültü şiddeti uygulanıyor.

• öğretmen sınıftaki saksıyı benim oğluma sulatıyormuş. ben çocuğumu oraya bahçıvan olsun diye mi gönderiyorum? kendi çiçeğini kendi sulasın.

• nöbetçi öğretmen kantinde sucuklu tost yemiş. benim çocuğum o sırada elma yiyordu. sucuk kokusunu alınca morali bozulmuş. 'ben neden elma yiyorum?' diye ağlayarak eve geldi. öğretmenin çocukların önünde iştah açıcı şeyler yemesi yasaklansın, gerekirse kantine girmesin.

• çocuğun çantasına her gün nutella koyuyorum. hoca 'sağlıklı beslen' demiş. sen kimsin de benim çocuğumun şekerine karışıyorsun? parasını sen mi veriyorsun? beslenme çantası mahremdir.

• öğretmen hanım profil fotoğrafına çiçek koymuş. biz onun yüzünü görmek istiyoruz, çiçek ne alaka? kendini mi saklıyor, bir vukuatı mı var? araştırılsın.

• öğretmenin evinde kedi beslediğini öğrendik. benim çocuğumun kediye alerjisi var. öğretmenin üzerindeki görünmez tüy ve pırıltılar sınıfa geliyormuş, çocuk hapşırıyor. ya kediyi atsın ya da başka okula tayin olsun.

yıllar öncesindeydi halk oyunları öğretmenliği yapmıştım bir kaç tane ilk okulda. velisinden, öğretmenine müdürüne kadar ne kaprisler çektim. 67 günde 5,5 dakikalık koreorafi ile 23 nisana ekip çıkardım. okuldan bir kişi tebrik etmedi. özel olkulun müdüründen beden eğitimi öğretmenine herkes tebrik etti. kaç aylık çalışmanın gösterisi bu dediler. 67 günlük deyince yüzlerindeki şaşkınlığı görecektiniz. bir de yedek oyuncuyu zorla gösteri kadrosuna koydurdular, okul aile birliğinin başkanının kızıymış. bodrum kalesindeki gösteriye, erkek öğrencim gelemedi yerine kız öğrenciye efe kıyafeti giydirip oynattım. bu taraf yalıkavaktı. diğerlerini anlatmasam da olur. ne veliler nede öğretmenlerin kaprisleri çekiliyor.

Bunlar yerine saçmasapan olmayan şikayetleri yazsınlar.
Yüzde kaçı çözülmüş?
Zaten şikayetini şikayet ettiğin makama gönderiyorlar.

doktor olmadığım için hastalık teşhisi koyamıyorum fakat arızadan biraz anlarım. yakın ve uzak çevremdeki gözlemlerimden oluşan kanaatim, arızalı anne ve babaların arızalı çocuklar yetiştirdiği bi döngüye girdiğimizdir.

bahsi geçen velilerin bi çoğu evde oturup izole bi hayat yaşamıyor. işyerinde, trafikte, forumda kısaca hayatın her noktasında bu insanlarla temas halindeyiz.

“Hiçbir şeyin ayarını tutturamıyoruz. Bizim cocugun okulunda‘Veli grubu’ diye bir WhatsApp grubu var; içinde öğretmen de bulunuyor. Ama bu grubun amacı ne öğrenci ne de eğitim. Tek amacı var: kim daha ilgili görünecek diye reklam yapmak. Bir de veliler arasında ayrı bir WhatsApp grubu var; orada öğretmen yok ve öğretmen dedikodusu burada dönüyor. Sonuçta her iki grupta da huzursuzluk eksik olmuyor.” Abuk subuk işler valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…