Merhaba. Hiç anladığım bir konu değil. Umarım doğru yerede açmışımdır. Yiğenim için bu cihazdan gerekliymiş. Bu cihaz dışında aynı işi görebilecek daha uygun fiyatlı muadil ne önerebilirsiniz?
Hantek DSO2D10 2 Kanal Dijital Osiloskop 100MHz 1GS/s + 1 Kanal 25Mhz Fonksiyon Jenaratörü
Merhaba. Hiç anladığım bir konu değil. Umarım doğru yerede açmışımdır. Yiğenim için bu cihazdan gerekliymiş. Bu cihaz dışında aynı işi görebilecek daha uygun fiyatlı muadil ne önerebilirsiniz?
Hantek DSO2D10 2 Kanal Dijital Osiloskop 100MHz 1GS/s + 1 Kanal 25Mhz Fonksiyon Jenaratörü
olmaz mı hiç? sitenin sayfasına girin ve osiloskoplar sekmesine bakınız. güzel fiyatlat göreceksiniz.
ama işin, yani elektroniğin değişik bir yüzü vardır. bir çok yerde olduğu gibi bir işi yapan onlarca çeşit alet vardır ve hepsinin amacı/ çalışması/ veri bilgisi farklıdır.
biraz mekanik takılalım. çekiç evet bildiğimiz çekiç ne iş yapar? çivi çakmaya yarar değil mi? peki kaç tane çekiç çeşidi var? sadece çivi çakmaya yarayan onlarca değil mi? hepsi ağırlıklarına göre çivi çakarlar. şimdi elinize 250 gramlık bir çekiç alın ve 12lik dediğimiz çiviyi çakmaya çalışın ve bir de 1000 gramlık çekiçle deneyin. sanırım aradaki farkı anlamışsınızdır.
olmaz mı hiç? sitenin sayfasına girin ve osiloskoplar sekmesine bakınız. güzel fiyatlat göreceksiniz.
ama işin, yani elektroniğin değişik bir yüzü vardır. bir çok yerde olduğu gibi bir işi yapan onlarca çeşit alet vardır ve hepsinin amacı/ çalışması/ veri bilgisi farklıdır.
biraz mekanik takılalım. çekiç evet bildiğimiz çekiç ne iş yapar? çivi çakmaya yarar değil mi? peki kaç tane çekiç çeşidi var? sadece çivi çakmaya yarayan onlarca değil mi? hepsi ağırlıklarına göre çivi çakarlar. şimdi elinize 250 gramlık bir çekiç alın ve 12lik dediğimiz çiviyi çakmaya çalışın ve bir de 1000 gramlık çekiçle deneyin. sanırım aradaki farkı anlamışsınızdır.
aradaki farkı anlamadım. anlamsız örneklere gerek yok. ben bilgisayar sistemcisiyim, banada biri gelir derki bu fiyat bandına başka ne önerebilirsin bilgisayar olarak, bende derim ki bu şekilde bir alternatifin daha olabilir. sebepleri de şunlar şunlardır derim anlayabileceği dilde. yoksada alternatifi sebep belirtirim. burası bir forum sa elinizden geldiğinde açıklar yardımcı olursunuz. "olmaz mı hiç?" gibi anlamsız tamamiyle ego kokan yazılar yazmak yerine gerekirse hiç bir şey yazmazsınız. bu konular anladığım konular degil diye başta yazdım. yiğenim dediğimde işverenimin oğlu. benden bir talepte bulundular, bende karşı tarafa cevap dönmek için yardım istedim sadece. bu bu sebeplerle bunun altında bir cihaz şu eksiklikleri yaratabilir diyebilirsiniz. belli ki sizde bir şey bilmiyorsunuz ki çekiç ve çivi örneği vermişsiniz.
güzel insan, yaş o kadar önemli bir şey değildir bazı konularda. osiloskop elektronik bileşenlerdeki o anda geçen frekansı gösterir. bu arada kişinin yeteneği ile doğru orantılı olarak modeller ve fonksiyonu olanlar yükselir/ değişir. bu da fiyata yansır doğal olarak. yeğeninizin yetenek ve becerilerini siz biliyorsunuz. neyi ölçüyor? neleri ölçüyor? bunu değerlendirerek sınıfına uygun cihaz bakmak daha doğrudur.
ve işimizin en ilginç yanı elektronik - elektrik bilgisayar ve sistemci olmak aynı şeyler değildir. takdir edersiniz ki sistem operatörü ile sistem kurucusu aynı yeteneklere sahip değildir.
artık alınmıyorum, herkes kendine göre haklıdır. ben buradan sizin bilgisayar sistemcisi olduğunuzu göremiyorum. ben özür dilerim.