Can sıkıntısından discrete opamp yaptım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kesmez
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kesmez

Profesyonel Üye

ltspice ile bc857a ve bc847a kullanarak opamp yaptım. performans olarak ada4522 ye yakın. ada4522 ve benim opamp voltaj takipcisi olarak bağlı . her ikisinin çıkışına 1k yük bağlı.
2 karşılaştırıcı katı 1 gerilim ve 1 akım yükselteci katı var.

Ekli dosyalar

Bazı üst seviye amfilerde de ayrı ayrı transistörlerle yapılmış opamp'ler kullanılıyor. Benim Marantz PM6005 te var.

Ama tabi elektriksek karakteristikleri hakkında bir karşılaştırma verisi yok elimde. Belki de sadece bol parası olan odyofillerin egolarını tatmin etmek için yapılan bir uygulama olabilir

MOSFet girisli opamplara bir ton para oduyorum.. Birim kazancli devre olarak kullaniyorum. 5V tek besleme ile rail to rail in/Out calisacak bir kac transistorlu karmasik olmayan bir tasarim cok isimi gorur.

genelde amfilerde yüksek voltajda çalışması için diskrete opamp kullanılıyor.

MOSFet girisli opamplara bir ton para oduyorum.. Birim kazancli devre olarak kullaniyorum. 5V tek besleme ile rail to rail in/Out calisacak bir kac transistorlu karmasik olmayan bir tasarim cok isimi gorur.
benim ilk rail to rail input output opampım oldu. yüksüz 4.95v ve 45mv çıkışı var. 1k yükte fazla bir düşüş yok.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
18 transitör 2 direnç var. rail to rail input olabilmesi için hem npn hem pnp giriş katı gerekiyor. bu yüzden transistör sayısı biraz fazla.

Rail to Rail I/O durumundan vazgecersem ekonomik bir hal alamiyor mu?

Simulator yuklu olmadigi icin dosyanizi acamiyorum.

en son yaptığım genel amaçlı opamp inverting olarak bağlı 200 kat yükseltme yapıyor. gürültü seviyesi c tipi transistörlerle 36nv/kök hz. a serisi transistörlerle 4.8nv/kök hz. yüksek open loop kazancı düşük giriş akımı(4na) . bu opamp şimdiye kadar en başarılı opampım oldu diye düşünüyorum.

Ekli dosyalar

• rro.asc
    rro.asc
    7.5 KB · Görüntüleme: 4
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…