C++ Kitap Tavsiyesi

Ilker dvc

Üye
Katılım
6 Ara 2015
Mesajlar
80
Puanları
1
Yaş
30
Merhabalar, c++ dan bir kitap almayı düşünüyorum. Biliyorum diyeceksinizki internette istemediğin kadar kitap kaynak bideo ders kod vs.. .var. Fakat hep birşeyler eksik ne mi ?
herkes çok güzel c++ yapılarını temel manada kullanmayı anlatmış. C++ yazım tekniğinin inceliklerine değinmiş. Ama kimse backgroundda ne oldugundan bahsetmiyor. Ve hal böyle olunca bizlerde üretime geçemeyen bir toplum olarak kalıyoruz.

Bir video anlatımına rastladım, bunu yapan yazılım mühendisi. kurduğu cümle şuydu;

"a değişkenini biz tam sayı olarak atadık. Ama harf girdiğimiz için bakın program delirdi." bu şekilde programlama öğretilmesinden yana değilim. Söylenmesi gereken şuydu, bilgisayar yazdığımız her kodu makine diline çevirir. Programcı olabilmek için bilgisayar gibi yani aptal gibi düşünmek gerekir. Bilgisayar harf ve sayıları kendi diline çevirir,siz girdinizin harfmi sayımı oldugundan bahsetmezseniz bunu anlayamaz, siz türü belirttikten sonra değişken için yaptığınız girdiyi alır ramin uygun adresine taşır. İnt için tanımlanan değişkene char girdisi yaparsanız ramdeki reserve edilen adrese bu sığmayacaktır. Daha detaya inlilirse ram de bu verilen elektrik olduğu sürece kayıtlı kalabilmesinin sebebi transistörlere uygulanan voltaj kesilmediği sürece işlemcinin tekrar döndüğünde transistörü bıraktığı gibi bulmasıdır vs..... Bunlara dair birkaç şey çat pat biliyorum. Tarzımı ve demek istediklerimi anlamışsınızdır umarım. Dahada ileri gitmek istiyourm ama ne yaptıgımı bilerek. Bu nedenle sizden bu işin ennnnn temeline giren donanım arayüzüne kadar dayanan güzel bir kitap veya öneriniz tecrübeleriniz varsa dinlemeye hazırım. Seviye olarak böyle çat pat bilgim var. birazda temel kodları kullanabiliyorum. Önümde bol vaktim var.
 
belki de mikroişlemciler hakkında kitaplar işini görebilir. sonuçta mikroişlemciler en basit bilgisayardır. çok fazla detay olan kitapların sayfaları da artıyor ve okuyucu kitabı sayfa sayısından dolayı almaktan vazgeçiyor.
 
şimdilik genel hatlarıyla takip ediyorum teşekkür ederim ilginize.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst