Buzdolabı Motoru Kullanarak Klima Yapılır mı?

Kazuya5587

Katılımcı Üye
Aslında ben bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Bir şey yapılır ama o klima olmaz. Oluşan sıcaklığı, kullanılacak oda dışına yollamak için kondanser kısmını ya da dış üniteyi dışarı koymak lazım. Bu seferde tesisat uzayacak. Motor gücü yetmeyecek.
Oluşan buzlanma ve nem de başka bir sorun.
Diy videolarında karşıma çıkıyor ve hiç mantıklı gelmiyor. Verimli değiller bir kere...
Bir kerelik ve sırf izlensin diye yapılmış projeler. Devamı hiçbirisinde yok.
Siz ne düşünüyorsunuz? Buzdolabı konusunu yemiş yutmuş insanlar var. Gerçekten düşüncelerini merak ediyorum.
Ha bu arada mesela dolap buzluğuna bir fan konarak, dıştan kapatılıp yapılır diyeceğim ama bu da aşırı verimsiz olur ve kocaman.
Bu kadar uğraşacağıma klima alırım.

Son düzenleme:
Güçleri zaten düşük oluyor. Oda için kapasitesi yetmez.

Uğraşmak istediğimi belirten tek bir cümle bile kurmadım. Yazdıklarımı tekrar okudum ancak böyle bir isteğime rastlayamadım. İsteğim olmadığını da kendim biliyorum. İsteğim olsa bunu açıkca konuda belirtirdim.
"bu kadar uğraşacağıma klima alırım" cümlemi işaret ediyorsanız, burada aslında gereksiz bir uğraş olduğunu ifade etmeye çalıştım.

Buzdolabı kompresörleri genelde düşük kalorili oluyor. Kalori demek soğutma kapasitesi demek.
Evap kapalı kutu içinde olursa soğuyacaktır; bu soğukluk bir klimaya eşdeğer değildir.
Fan soğuk havayı ortama sağlıklı yaymayacaktır.
Gelelim kompresör sesine, ortamda istenmeyen bir gürültü olacaktır.
Termik ve röle ile sürülen bir kompresör verimli olmayacaktır.. (dur kalk olmadan )
Dijital termostat ile kompresör sürülebilir.. Defrost zamanı evaptaki su tahliyesi sorun olacaktır.
Verimli ve etkin bir sistem değil.
Doğru bilinen bir ''yanlışı'' düzeltir konu açtığın için teşekkür ederim. Selametle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…