Resimden gördüğüm kadarı ile boru kısalması soğutmayı etkilemez; o konuda gönlünü ferah tut.
Linkini verdiğin sitedeki kimyasal ile kılcalı temizleyebilirsin, ben de aynı markayı uzun yıllar kullandım. Lakin internet üzerinden alma aşırı pahalı. Ben 400 Liraya yedek parçacımdan alıyorum.
Emiş hattına servis borusu yani ünyon kaynat, kılcalı kestikten sonra boru ucu açık mı diye kontrol et.
Vakum pompasını servis borusuna bağlayıp 2 kapak kimyasal emdir ve 20 dakika vakumla çektir.
Dolabın fişini çekip servis borusu sibobuna bastırınca içinden güçlü bir gaz çıkışı yoksa orada kaçak vardır. Keza emiş hattı kaçaklarında gaz çıkışı köpükle kontrol edilmez, çünkü dış ortamdan boru içine hava çekildiği için dışarı doğru baloncuk gözlenmez. Hatta o köpük sisteme emilirse drayer içindeki silika toplar şişer ve gaz akışı durur motor aşırı ısınır.
Kimyasal boru içine giren kaynağı açmaz, sadece yağı temizler ve açar.
Kılcal boru hariç basma ve emiş hattı borularına ek yapabilirsin hiçbir mahsuru olmaz.
2002 yılından beri Beyaz eşya teknik servisim var ve evap kaçağı hariç alimünyum kaynak teli kullanmadım / ihtiyaç duymadım.
Oksijen setini kullanırken ilgili arkadaş ısıyı fazla açmasın ve boruyu alev topuna döndürmeden kullansın.Önce bakır boruyu ısıtıp kaynak telini bakırdan alimünyuma doğru yaysın.Ve kesinlikle kaynaktan önce teli azıcık ısıtıp boraksa batırsın.
Kural; fazla ısıtmadan ve oksijen setindeki alevi fazla açmadan boruya işlem yapmak olmalı. arkadaşın yedek parçacıları bildiği için kaynak telini kalın değil ince seçsin, kendinden borakslı alimünyum tel de işe yarar.
Tekrar ediyorum alev önce bakır boruya uygulanmalı ve hafif kızarınca kaynak teli değdirilip hemen yayılmalı ve oksijen kaynak elceği borudan çekilmeli ki ısı aşırı artıp boruyu eritmesin.
Vakum cihazı yok ise vakumlu drayer satın al, bir nebze de olsa sistemdeki havayı atmış olursun.
Vakumlu drayer takıldıktan sonra fişi takıp dolabı 1 dakika çalıştır .İçindeki havayı attıktan sonra açık olan ucu kıstırıp iyice ez. Fişi çekip o uca kaynak yap. Selametle.