ibrahim sakar
Üye
Dryer değiştirdi zaten, takoz ayaklarda bir sıkıntı yok. Ses kompresörün içinden geliyor sesli çalışıyor yani.Borulara müdahale etmenizi tavsiye etmem. Eğer sistemden çok yağ aktı ise kompresör yağsız kalmış ondan dolayı ses yapıyor olabilir.
Kaynak işlemi yapılıyor ise normalde ustanın dryer i değiştirmesi gerekiyordu.
Kompresör ayaklarında plastik takoz olmalı. Bu takozlar normalde bir süre sonra eriyebilir. Kompresörün kafasından tutup hafif ittirin bakalım seste değişme oluyor mu?
Valla ne yapayım usta mecbur gittim aldım. Eski dolabımı da ikinci el almıştım 10 yıl kullandım canavar gibiydi, ne olabilir ki sıfırlar da da sıkıntı çıkabiliyor dedim bi sinirle aldım.Spot ürünleri almayı önermiyorum; gel gör ki ekonomik şartlar bazen bu yolu gerektiriyor.
Basma hattından akan yağ kompresör contalarının bittiğine işarettir. Bir süre daha çalışıp yine aynı sebepten kılcala yağ basacak ve tıkayacaktır. @serkan_48'in de dediği gibi kompresörde yağ azalmıştır. Aşırı ısınma ve basınç kaybı sebebiyle ses yapıyor. Dolabın soğutma performansını her gün mutlaka kontrol et çünkü arızalanması yakındır.
Kompresör yüke binince sessizleşmez, gaz miktarı, aşırı ısınma, iç contalarda aşınma, veya sistemde tıkanıklık var ise ses artar.
Emiş hattı borusuna kesinlikle müdahale etme kompresör yanar.
Valla hocam şuan gayet sessiz çalışıyor 46 gram gazda bastı(etikette değeri 46)neyi nereye süpürdü bilmiyorum ama vakum olduğuna eminim. Yüksek vakumlu ortamda, zaten normalde de aşırı uçucu gaz ne kadar kalabilir kalsa kalsa 1 gram ya kalır ya kalmaz diye düşünüyorum. Vakum olduğuna eminim diyorum çünkü kompresör vakumlama esnasinda o kadar sessizleşti ki içeride basacak hava kalmamisti.O vakum olmamış.
Yaptığı işlemde evaporatörü süpürür kondensere basar. Sizde evap süpürülmüş ama kondenserdeki gaz kalmış.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır.
Bu şekilde çalışmaz mı çalışır tabiki.
Geçmiş olsun diyelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?