Buat ta Elektrik yangını

Rahatsız

Üye
Katılım
20 Tem 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Arkadaşlar evim de gece yanık kokusu aldım. Kokuya doğru gidince fortmantonun üzerindeki bir buattan kivilcim ciktigini ve bir koli nin tutusup yandığını gördüm hemen koliyi alıp sondurdum. O esnada sigorta attı ve buattaki kivilcim kesildi. Sonra buat ı açıp baktığımda kabloların yandığını ve bazılarının koptuğunu gördüm, kopan kablonun birtanesi 1.5 ttr kabloydu ayrıca çok ısınmış renkleri flan da değişmiş. Bina 2012 yılında yapıldı.şase yapan Kabloları ayirdim ve elektriği tekrar verdim. Salon ve ilk oda da elektrik var fakat buat sonrasında hiç elektrik yok. Bir elektrikçi nasıl olurda ic tesisatta 1.5 ttr kullanir! Bazen nöbette oluyorum ve çocuklarım yalnız kalıyor, ALLAH korusun evde olmasaydım yangın büyüyecekti ve gerisini düşünmek bile istemiyorum. Şunu sormak istiyorum o sigorta neden hemen ilk kıvılcımda atmadı? Elektrikci Bina temeline konan topraklamayın ucunu kaybettigi icin bina disina cubuk cakip sonradan topraklama yapti.Bundan kaynaklı olabilirmi? o 1.5 ttr kabloyu değişmemiş gerekiyor değilmi? birde Yapi denetim firmaları elektrik tesisatını kontrol etmek zorunda değilmi, Elektrikçi müteahit ve yapı denetim firmaları hakkinda yasal neler yapabilirim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Evde olmanız daha büyük felaketin önüne geçmiş.
Sigortanın atması için faz-nötr, faz-toprak yada ayrı fazların kısa devre olması gerekir. Yanıp alev alana kadar bunlar olmadığı için atmaması normaldir. Sorunun kaynağı büyük ihtimalle ttr kablodan dolayı gevşek bağlantı. Nya kablo ttr kabloya eklenmez, sağlıklı olmaz. Zaten iç tesisatta ttr kablo da kullanılmaz. Kullanan elektrikçiyi de dövmek lazım. @sami inci ustama katılıyorum. Komple tesisatı iyi bir ustanın elden geçirmesi şart. Her zaman bu kadarı şanslı olmayabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,100
Mesajlar
914,965
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst