Bu ölçü aletleri hassas işler için yeterli midir?

alp_caner

Üye
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Selam değerli ustalar,linkte verdiğim ölçü aletleri hakkında sizlerinde tecrübelerinden ve bilgilerinden faydalanmak istedim.Bu ölçü aletleri notebook tamiri telefon tamiri gibi hassasiyet gerektiren uygulamalar için sizce yeterli midir? Bu ölçü aletleri sizce nasıl? Bir şey daha sormak istiyorum geçen gün tv tamircisi bi tanıdığım transistörleri analog ölçü aletlerini daha doğru ölçtüğünü söyledi acaba doğru mudur? Bi tane analog ölçü aleti almayı düşündüm gerek varmıdır sizce? Konu elektronikle ilgili olduğu için buraya açmak istedim,yanlış yere açtıysamda lüten kusura bakmayın.Herkese teşekkür ederim iyi geceler ustalar.

http://www.merterelektronik.com/DIGITAL-OLCU-ALETI-VC-6013C-KAPASITEMETRE,PR-41660.html

http://www.merterelektronik.com/MASTECH-MS-8269-DIJITAL-OLCU-ALETI,PR-40212.html
 
Dostum bu iki ölçü aletleri farklı ölçü aletleri

birincisi kapasitemetre ikincisi multimetre. Birbiri ile kıyaslayamazsınız.
 
yok hocam ben aldım aslında ikisinide.sormak istediğim iyi midirler,kullananlar var mıdır acaba,telefon ve anakart tamiri için yetermi bunlar.yoksa daha profesyonel cihazlarmı lazım.ilk etapta telefon tamiri için kullanıcam tabiki.ölçü aletinin hassasiyetini aslında beğendim.direnç ölçerken çok güzel ama kapasite metreden pek bişey anlayamadım.hocam bide analog ölçü aletine gerek varmı acaba? teşekkür ederim serkan hocam,her zaman yardımcı oluyorsunuz allah razı olsun :)
 
hocam ikisini birbiriyle kıyaslamak değilde şöyle diyeyim kapasite metre kendi alanında,ölçü aleti kendi alanında nasıl iyi mi yeterli mi acaba :)
 
başlangıç için işi öğrenmek için iyi. Şimdilik sorunlarınıza çözüm olacak ürünler. Kondansatör bobin veya direnç ölçümlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.

Not : kapasitemetre ile sakın yüklü kondansatör ölçmeyin ölçeceğiniz kapasitörü mutlaka önce boşaltın sonra ölçün.

Bir dost tavsiyesi.
 
yok hocam ona dikkat ediyorum zaten,ilk önce kondansatörün değeri çok büyük değilse bacakları kısa devre edip öyle ölçüyorum.hocam birde şöyle bişeyle karşılaştım daha önceden kapasite metre kullanmadım hiç,kondansatörü ölçüyorum ekranda gördüğüm değer kondansatörün üstünde yazan kapasite değerinden daha yüksek çıkıyo.ölçü aletinin hata payını geçecek şekilde yüksek çıkıyo hemde.mesela 1000 uF kondansatörde 1000 in üstünde mF ibaresi ile değer gösteryo bazen.bunu anlayamadım.
 
Dostum bu cihaz maksimum 60 mF kapasiteye kadar kondansator olcer. Daha uzerini olcemezsin.

Bende kapasitemetre alacaktim bu kadar kapasitelerin uzerini olcmedigi icin almadim.
 
peki hocam saolun çok teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst