bosch wfl 2060 sıkma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan servetd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

servetd

Profesyonel Üye
arkadaşlar çok sevdiğim bir makinem var Bosch wfl 2060. bu makine sıkma yapmıyor. makineyi açtım ve çamaşır makinesinden anlamadığımı fatkettim nereden başlayayım

açtım orasını

almanyadan yeni motor ve kayış getirttim. yeni yaptılardı

İnternette yazdıkları .

Çamaşır makinesi sıkmaya geçmiyorsa sebebi nedir?
Çamaşır makinesinin sıkma işlemine geçmemesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Dengesiz yükleme, su tahliye sorunları, kapak kilidi arızası, su seviye sensörü arızası, elektriksel veya elektronik sorunlar, program ayarları ve motor veya kayış problemleri bu nedenler arasında yer alır.

yav o dediklerin nerede pompa çalışıyor. motor yeni kayışta yeni kart kaldı. zaten kazan var birde. başka bişi yok zaten. yok problem değilde 30 yıldır kullanıyordum. hanıma uydum şu pahalı fransız markasından aldım. cort oldu garantide olmasına rağmen. 30000 tl istiyorlar. canım sıkıldı bu basit bir makine valla 30 yıldır tık demedi. diğeri 6 aydır cort

istanbul avrupa yakasındaysan ara beni evlere servis hizmeti veriyorum gelir hallederim.

Makine, program aldıktan sonra ilk adımda kapıyı kilitler

Sonra tahliye pompası devreye girer ve prosestat ile eşgüdümle kazandaki su seviyesinin durumuna göre su alma işlemi yapar ve istenilen seviyeye gelince su alma işlemi durur.

Kazan dönmeye başlar ve devamında ısıtma süreci devreye girer.

Tahliye pompası çalışıyor ve suyu atmıyor ise tıkanıklık var.

Makineyi geriye yatırıp kazan ile tahliye pompasına bağlı Siyah körük kelepçesini gevşetip kontrol et. Kireç ve çamaşır kavı tıkamış olabilir.

Pompadan emin değil isen soketli fiş ile 220 vererek test et. (soketler izoleli olsun lütfen)

Prosestat hortumu tıkanmış olabilir siyah ve kalem kalınlığında kauçuk bir borudur.

Bunları yaptık ama olmadı ise sıfır prosestat takalım; yine olmadı ise kartı tamir ettirelim.

yav zaten makinede 3 tane parça var pompa motor kart başkada bişi yok . pompa çalışıyorrrr çalışıyor çalışıyor tambur dönmüyor .. pompaya dışarıda test yaptım suyu atıyor . bilmediğim bir tane parça var swiç gibi bir şey hortumu kazanın içine doğru giriyor makinenin su svici nerede onu anlamaya çalışıyorum yada bir kart bulacaz deneyecez ... yada alacaz başka bişi 3o lira 4o lira gidecek yavs . bunuda şirkete koyup işçlilerin tulumunu yıkarız ..
herkese tavsiyeleri için çok teşekkür ederim ama hanım makineyi kaldır buralardan gözüm görmesin dedi .sağ sol az su olunca halılara gidince sinirlendi haliyle .. neyse herkese teşşekkür ederim yorumşları için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…