Bosch iç ünite düzensiz fan devir sorunu

makarnaa

Üye
Katılım
21 Tem 2017
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
46
Hepinize iyi forumlar.

Bosch marka klimamın iç ünitesi Auto ve 1 kademe de çalışırken fan devri çok tutarsız çalışıyor, bir hızlanıyor bir kendi devrine geri dönüyor. Tuhaf bir uğultu oluyor. Ama 2 ve 3. devirde bir sorun yok.

Araştırmalarım da şu kondansatörün değişmesi gerektiği kanaatine vardım.

https://www.direnc.net/1uf-275v-x2-polyster

Hız ve kalkış kısmını yöneten parçanın arızalı olduğunu düşünüyorum.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
MERHABALAR..
FAN TUTARSIZ ÇALIŞIYOR DERKEN KESİK KESİK ÜFLEMESİNDEN Mİ BAHSEDİYORSUNUZ YOKSA KADEME AYARI YAPILSA BİLE KENDİ BİLDİĞİ GİBİ DÖNÜYOR MU DEMEK İSTEDİNİZ?
KESİK KESİK ÜFLÜYORSA EVAP DOLUDUR.. EVAPIN TEMİZLENMESİ LAZIM.
SİZİN AYARLADIĞINIZIN AYARIN AKSİNDE ÇALIŞIYORSA İÇ ÜNİTE FAN KAPASİTÖRÜ DEĞİŞMESİ LAZIM Kİ SİZİN ANLATTIĞINIZ DA BU ARIZAYI GÖSTERİYOR FAN UĞULTULU ÇALIŞIYOR FAN MOTORUNUN KENDİNDEN GELİYOR O SES. FAN KAPASİTORÜNÜ DEĞİŞTİRİN.DÜZELMEZSE ANA KART ÜZERİNDE FAN RÖLESİ Nİ KONTROL EDERİZ. KOLAY GELSİN.
 
Cevap için teşekkürler.

3 saniye ayarladığım kademe hızı 3 saniye yüksek hız. Evap gıcır gıcır yeni temizledim, klima temizlik sıvısı ile yılda 2 kez yaparım.Köpüre köpüre temizlerim. Fanda uğuldu var derken nasıl tarif etsem yani böyle rüzgar sesinin yükselip düşmesi. İç ünite fanının hızına göre değişen rüzgar sesi.
 
Fan düzgün takılmamış olabilir tam ayarında takılmazsa bu sesi yapabilir. Fanı kontrol edip tam ayarında fan motoruna sabitleyin düzelmezse fan kapasitörünü değiştirin. kolay gelsin.
 
Fan'ı hiç sökmedim. Yarın söküp bakacam ne ne değildir buraya yazarım.
 
Evet sorun klimayı 24 dereceye ayarlamammış. Onuda tesadüfen içerisi biraz soğuk olunca 1 derece arttırdım fanın düzenli çalıştığını gördüm. Sanırsam 24'e zorladım ondan oldu.
 
çok enteresan, bahsettiğiniz şeylerle alakasız bir durum. ortam sıcaklığını yakaladığında bazı cihazlar direk fanı keser bazıları ise evapın icinde kalan soğutucu akışkanın ısı transferini bitirene kadar üfler sonrada kompresör devreye girene kadar bekler ama ; sizin cihazınız da fanın tutarsız çalışmasından bahsediyordunuz derceyle alakasız bir olay o ama sorununuz çözülmüşse sıkıntı yok. geçmişolsun..
 
Klimam sadece sıcak mod da iken ortam ısısına ulaşınca duruyor. Soğuk da ise devamlı çalışıyor.Bugünde denedim aynı durumu 24 yapıyorum durum aynı ama 25 yaptım mı fan en düşük de bile devir stabil. İlginç bir durum.
 
anladım, hocam normal bir durum değil bu anakartta sıkıntı olabilir ama masraf yapma bence 24 e alıver bu şekilde kullan napalım durup dururken insan cebinden para çıksın istemez :) iyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst