Boru tipi güneş enerji paneli

writersoul

Üye
Katılım
15 Nis 2017
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
58
Herkese merhaba
Köyde sıcak su için çatı üstünde cam boru tipi (adı başka olabilir) güneş enerji paneli kullanıyorum. sadece yaz tatilinde 4 ay kadar kalıyoruz. sezon sonunda tüm suları boşaltıp sistemi kapatıyoruz. Dağ köyü olduğu için kışlar sert geçiyor. sezon başında geri döndüğümüzde borulardan bir veya birkaçı mutlaka patlamış oluyor.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu patlamaların sebebi ve nasıl önleneceği. sistemde su kaldığı için don olayından mı yoksa sistemde dolaşan su kireçli olduğundan dolayı mı patlıyor ?
 
Aklıma iki sebep geliyor : Ya sistem sızdırıp tekrar su doluyor, ya da cam borunu metalle bağlandığı noktalardan büzüşme sonucu cam kırılıyor.
 
Genleşmeden dolayı olacağını sanmıyorum. çünkü ucun biri kauçuk conta ile kayar halde. sızdırıp sisteme su dolması akla daha uygun ama onda da sorun şu ki sadece bir kaç tanesi patlıyor.ayrıca geride hat üzerinde toplam üç tane seri bağlı vana var.üç vananın da sızdırması pek mümkün değil gibi.
 
O zaman tek akla tek çözüm geliyor. Sezon sonu dreynleri açık bırakmak. kaçırma olsa bile sistem sürekli boş kalır.
 
drain vanası göremedim.nereye bakmam lazım.
 
cam olmasının sebebi nedir neden mat siyah boyalı demir boru kullanılmıyor. performans biraz düşse bile ömürlük olur.
 
Sistemdeki suyu boşaltmak için dreyn valfleri olması gerek sistemde. Siz nasıl sistemi boşaltıyordunuz? Cam boruların bağlandığı alt devrede üzerinde olması gerek.
 
evdeki en alt seviyedeki çeşmeleri açarak.
 
Yani sistemin değil de evin suyunu boşaltarak yapıyordunuz öyle mi?
 
evet. ev üç katlı. en alt kattan eve giren soğuk su hattını kapatıyorum. ve tüm sıcak su ve soğuksu musluklarını açıyorum. hem evdeki hem de çatıdaki panelin suyunu boşaltıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,036
Kullanıcılar
449,809
Son üye
YunusKibar

Yeni konular

Geri
Üst