Blue Pill STM32, Mitsubishi FX2N PLC’ye dönüşüyor

Bluepill in sonu c6 , c8 diye biten modeller var c6 da timer az c8 olmasına dikkat edin c8 de de 128kbyte ,68kbyte iki çeşit var aliriken dikkat edin .

Evet modüller gerçekten çok iyi gözüküyor en kısa sürede denemek için sipariş vereceğim
Destekleriniz için teşekkürler
Küçük çaplı bir Kurutma fırını için
1-wire protokolü çalışmıyor veya ben yapamadım ama modbus rtu çalışıyor. Buna da şükür :) modbus ayarlama programı olan configurator programını son yazımda anlattım..
https://erolcum.blogspot.com/2025/09/bluebishi-configurator-program.html

1-wire protokolü çalışmıyor veya ben yapamadım ama modbus rtu çalışıyor. Buna da şükür :) modbus ayarlama programı olan configurator programını son yazımda anlattım..
https://erolcum.blogspot.com/2025/09/bluebishi-configurator-program.html
Arkadaş bende var demişti. Getirdiği malzeme DS18b20 değil LM35 miş. DS18 gelince tekrar bakarım artık :)

merhaba paylaşım için teşekkürler giriş sayısını çoğaltmak için bir yöntem varmıdır?
fx2n-20mr gibi versiyonları gördüm sizin paylaşımınızdan sonra inceledim de
merhaba, giriş/çıkış çoğaltma ile ilgili modbus master-slave kullanarak çözümü anlattığım yazıya sayfamdan bakabilirsin. Öncesinde de master ayarlama için kullanılan configurator programını anlattım.

Merhaba video ve yazılarınızı inceleyerek modbus çalışması yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım stm32ye m ve d hafızalarına değer gönderebiliyorum ama okuma yapmıyor ve st32 den bir komut gönderemedim to from rs diye komutlar varmış fx2n için ama bir türlü başarılı olamadım yardımcı olabilir misiniz
Modbus rtu ile cihazlardan bilgi isteği göndermeyi deneyemedim

Merhaba video ve yazılarınızı inceleyerek modbus çalışması yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım stm32ye m ve d hafızalarına değer gönderebiliyorum ama okuma yapmıyor ve st32 den bir komut gönderemedim to from rs diye komutlar varmış fx2n için ama bir türlü başarılı olamadım yardımcı olabilir misiniz
Modbus rtu ile cihazlardan bilgi isteği göndermeyi deneyemedim
Merhaba, stm32 slave iken mi çalıştınız ? Hangi program veya cihaz master oldu ? Biraz daha detay verirsen ben de bakabilirim. Değer gönderebiliyorum ama okuyomıyorum demişsin, okumadan değeri gönderdiğini nasıl anlayabildin. Ladder filan varsa yaptığınız yollayabilir misin

from komutu plc’ye bağlı ek modül varsa kullanılıyormuş anladığım kadarıyla. stm32 bunları desteklemiyordur tahminim. siz amacınızı söylerseniz netleşecek konu

Modbuspol üzerinden stm e d ve m registerlerine değer yazdım ama polden okuma yapamadım stm32 direk fireware yükleyerek de denedim slave ve Master da yaptım config üzerinden amacım modbus rtu ile herhangi bir cihazdan bir registere sefer göndermek aynı zamanda alarak bir sorgulama yapmak

Modbuspol üzerinden stm e d ve m registerlerine değer yazdım ama polden okuma yapamadım stm32 direk fireware yükleyerek de denedim slave ve Master da yaptım config üzerinden amacım modbus rtu ile herhangi bir cihazdan bir registere sefer göndermek aynı zamanda alarak bir sorgulama yapmak
modbuspoll, master olarak çalışır yani stm32 slave olmak zorundadır. Configurator ile değiltirmediyseniz cihaza ilk firmware atıldığında, cihaz slave modundadır. a9,a10 pinlerine usb-ttl çevirici bağlamak gerekiyor. Bu porttan bağlantıda slave adresi varsayılan olarak 1 oluyor. Varsayılan olarak 57.600,8 data bit, no parity, 1 stop bit olarak bağlantı yapılır. modbuspoll da register adresi 0 ise D0 register’a yazılıp okunabilir. Write single register ile yazılıp, read holding register ile okunabilir. Cihaza firmware, atıp resetledikten birkaç saniye sonra yeşil led yanmalıdır. Led, plc’nin run (çalıştığını) modunda olduğunu gösterir. Led yaniyor mu ?

Evet tam olarak anlattığınız gibi oluyor ama stmden veri göndermek di amacım şimdi openplc ile bir test işlemini başladım openplc biraz daha esnek gibi duruyor analog seri hab vb yazılım yazar gibi program yazılabilir gibi ladder ile

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri