1-wire protokolü çalışmıyor veya ben yapamadım ama modbus rtu çalışıyor. Buna da şükürEvet modüller gerçekten çok iyi gözüküyor en kısa sürede denemek için sipariş vereceğim
Destekleriniz için teşekkürler
Küçük çaplı bir Kurutma fırını için
Arkadaş bende var demişti. Getirdiği malzeme DS18b20 değil LM35 miş. DS18 gelince tekrar bakarım artık1-wire protokolü çalışmıyor veya ben yapamadım ama modbus rtu çalışıyor. Buna da şükürmodbus ayarlama programı olan configurator programını son yazımda anlattım..
https://erolcum.blogspot.com/2025/09/bluebishi-configurator-program.html
merhaba, giriş/çıkış çoğaltma ile ilgili modbus master-slave kullanarak çözümü anlattığım yazıya sayfamdan bakabilirsin. Öncesinde de master ayarlama için kullanılan configurator programını anlattım.merhaba paylaşım için teşekkürler giriş sayısını çoğaltmak için bir yöntem varmıdır?
fx2n-20mr gibi versiyonları gördüm sizin paylaşımınızdan sonra inceledim de
Merhaba, stm32 slave iken mi çalıştınız ? Hangi program veya cihaz master oldu ? Biraz daha detay verirsen ben de bakabilirim. Değer gönderebiliyorum ama okuyomıyorum demişsin, okumadan değeri gönderdiğini nasıl anlayabildin. Ladder filan varsa yaptığınız yollayabilir misinMerhaba video ve yazılarınızı inceleyerek modbus çalışması yapmaya çalıştım ama başarılı olamadım stm32ye m ve d hafızalarına değer gönderebiliyorum ama okuma yapmıyor ve st32 den bir komut gönderemedim to from rs diye komutlar varmış fx2n için ama bir türlü başarılı olamadım yardımcı olabilir misiniz
Modbus rtu ile cihazlardan bilgi isteği göndermeyi deneyemedim
modbuspoll, master olarak çalışır yani stm32 slave olmak zorundadır. Configurator ile değiltirmediyseniz cihaza ilk firmware atıldığında, cihaz slave modundadır. a9,a10 pinlerine usb-ttl çevirici bağlamak gerekiyor. Bu porttan bağlantıda slave adresi varsayılan olarak 1 oluyor. Varsayılan olarak 57.600,8 data bit, no parity, 1 stop bit olarak bağlantı yapılır. modbuspoll da register adresi 0 ise D0 register’a yazılıp okunabilir. Write single register ile yazılıp, read holding register ile okunabilir. Cihaza firmware, atıp resetledikten birkaç saniye sonra yeşil led yanmalıdır. Led, plc’nin run (çalıştığını) modunda olduğunu gösterir. Led yaniyor mu ?Modbuspol üzerinden stm e d ve m registerlerine değer yazdım ama polden okuma yapamadım stm32 direk fireware yükleyerek de denedim slave ve Master da yaptım config üzerinden amacım modbus rtu ile herhangi bir cihazdan bir registere sefer göndermek aynı zamanda alarak bir sorgulama yapmak