Blender Motoru Kisa Devre

Merhaba elimde gorselde bilgileri olan bir blender motorum var.Motor kisa devreye dusmus kartimdaki sigortami patlatti.Multimetrede Direnc modunda 32.8 deger gosteriyor.Kisa devre modunda da ses geliyor zaten.Sargilarda yanik gozukmuyor, koku yok.Kurtarmak icin yapilabilecegim bir sey var midir ?

Ekli dosyalar

• 17416030955392353180003595402611.webp
    160.1 KB · Görüntüleme: 18
Seri lamba ile test yapmanız lazım . Ölçü aleti kullanım mantığınız yanlış . Seri lamba ne diye de sormayın . Forumda gırla bilgi var .

Seri lamba ile test yapmanız lazım . Ölçü aleti kullanım mantığınız yanlış . Seri lamba ne diye de sormayın . Forumda gırla bilgi var .
Dediginizi youtube da gormustum.Sigorta patlatmadan kacak olup olmadigini gosteriyor degil mi? Ama ben kacaktan eminim multimetreyi motorda yanlis kullanmis olabilirim ama kartta sorun olmadigindan eminim o sebeple kacak kesin motordan diye dusunuyorum.

Endüktif reaktans ve empedans kavramını bilmiyorsunuz . Ölçü aleti ile yaptığınız gibi motor kontrolü yapılmaz .

Elinizde güç kaynağı varmı?

Hani şu elektronikçilerin kullandığı akım ve gerilim ayarlı model var ya otür bir güç kaynağı var mı elinizde?

Motorun sargılarında kararma renk değişikliği koku veya kömürlerinde deformasyon yoksa motorunuzu sağlamdır muhtemelen.

Elinizde ayarlı güç kaynağı varsa yönlendirelim test edin güvenli bir şekilde.

güzel insan, sanırım elindeki motora en yakını bu motor
ohm kademesinde 460 ohm değer alıyorum
diyot kademesinde 220-230 gibi diyot değeri alıyorum
buzzer kademesinde değer yok ( OL)
36 volt dc akımda dönüyor. yani benim motorum sağlam. (3 adet akü)
220 dc olduğu için ben kullanabileceğimi zannetmiyorum. dursun bakalım

Ekli dosyalar

• blender motoru.webp
    39.5 KB · Görüntüleme: 11
Bu motor tam DC sayılmaz ustam . Üniversal motor diye geçer . Ne verirsen eyvallahı var .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…