bitirme projesi dc motor devir hesabı

wolwes

Üye
Katılım
18 Haz 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
merhaba arkadaşlar, elektrik elektronik müh. son sınıf öğrencisiyim ve şu sıralar bitirme projesi ile başım dertte. bir dc motorun devir sayısını bir sensör ile algılayıp bunu ldr de görücem 3 digit şeklinde. başka bir 3 lü ldr den istediğim devir sayısını giricem ve girdiğim yeni sayı motorun yeni devri olucak ve ldr den okunacak.
konu ile ilgili çok araştırma yaptım fakat genelde pic programlama kullanılarak yapılmış fakat benim kullanmamam gerekiyor. counter comparator converter kullanarak yapmam gerekiyormuş. bilgi paylaştıkça çoğalır. lütfen fikirlerinizi benimle paylaşın. yardımlarınızı bekliyorum
şimdiden teşekkürler
 
yazıda bi kavram kargaşası var ldr LCD olucak herhalde?belkide led ekran mı belli değil.değerleriniz 256 ya kadar ise 8 bit yeterli 12 bit 4096 yapıyor.comparatör değil matematiksel işlemlede yapabilirsiniz.
pic mcu lardan kullanmazsanız ripple counterlerden kullanmanız gerekecek.bunlara örnek CD4040 12 bit sayıcı var bide zamanlama devresi yapıp her sanıye reset etmelisiniz.
 
Kardeşim benimde projem tam olarak aynı. Belki bu işi beraber çözebiliriz. Benim irtibat numaram 0542 876 23 21. Lütfen en yakın zamanda bana msj at.
 
sizin ki yine ıyımıs muhendısler bız gene ıkı yılllık ama pıc kontrollu otomatık vıtes yapıcam bıtırme odevım basım dertte yanı sızın gıbı sızden daha fazla hemde
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst