bitirme ödevi (sensör tetiklendiğinde sms gönderecek güvenlik sistemi)

Katılım
13 Eyl 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
40
merhaba arkadaslar

bitirme ödevi olarak bir güvenlik sistemi yapacağım. devreye bağlı PIR dedektörü tetiklendiğinde kayıtlı cep telefonuna sms gönderecek bir güvenlik sistemi dizayn etmem gerek.

araştırmalarım sonunda PDU formatını, AT komutları ile seri porttan nasıl bir telefonu veya gsm modülünü kontrol edeceğimi, smsin pdu formatında nasıl gönderileceğini,picc ile nasıl program yazılacağını öğrendim.

Fakat piyasada seri porttan kontrol edebileceğim bir telefon bulamadığımdan takıldım. size soracağım soru ben gene devreyi seri porttan haberleşecek şekilde dizayn etsem ve araya rs232-usb çevirici koysam, usb bağlantılı bir telefonu kontrol edebilirmiyim.

yardımlarınız için şimdididen teşekkür ederim.
 
arkadasım alarm sıstemlerı alarm anında kayıtlı telefonu arama yapmaya programlıdır msj atmazlar sen ıllada mjs atsın ıstıyorum dersen bır adet gsm/gprs modulu alman gerekıyor bunu cıhazıda elle yapma sansın yok mecbur satın almalı ve bu cıhazı bılgısayar yardımı ıle programlamalısın buda cok teferruatlı bır ıster bılmıyotrsan bu sıstemlerı altından kalkmak ıcın cok calısman gereklı bılmem yardımcı olabıldımmı takıldıgın yer varsa sor ok kolay gele...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst