Bir cikisin birden fazla yerde kullanilmasi

Katılım
26 Mar 2015
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
İyi geceler arkadaslar
Uzun zamandir plc ile isim olmuyordu simdi elimde bir is var ve tabiki beraberinde soru isaretleri
Simdi elimde fatek marka fbs40mct2 model bi plc var
Sorunum ise mesela
X0-------------|--------------------------(Y1)
|---------------------set(m1)
m1-----------t0-------p1000------(m10)

m10--------------------------------------(Y1)


Burda ki gibi hem butona basilinca anlik calisip arfindan m1 set edilip m1 e bagli t0 i calistirip 1 saniye sonra m10 aktif tetiklenip y1 e tekrar cikis vermek istedigimde cikisi aktif etmiyor
Bunla ilgili deltada bir parametre vardi sanirim
Ayni cikisi birden fazla kontakla kullanmak icin
Bu konuyla ilgili acil degerli bilgilerinize ihtiyacim var
Saygilarimla
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bir plc projesinde fiziksel çıkışlar birden fazla kullanılacaksa SET-RESET şeklinde kulanılmalıdır aksi takdirde plc projeyi kitap okur gibi soldan sağa doğru ve yukarıdan aşağıya doğru işlediğinden program sonundaki fiziksel çıkışı görür ve sadece onun şartlarını uygular diğerlerinin durumunu uygulamaz.
Bu nedenle ya SET-RESET olarak projenizde kullanın yada çıkış gereken yerlerde dahili bitleri kullanın ve projenin uygun bir yerinde bu bitleri fiziksel çıkışın önüne paralel olarak koyarak projenizi oluşturun.
iyi çalışmalar.
 
Slm
Sn. @shox bey, e katılmakla beraber o çeşit uygulamaların yalnış uygulama olduğununda üzerine basmadan geçemeyeceğim aslında program içerisinde fiziksel çıkışlar veya hafıza alanları çıkış olarak 1. Den fazla kullanılmamalı, bunun yerine oluşan her şart ile farklı hafıza alanları set reset edilip bu farklı hafıza alanları üzerinden fiziksel çıkışlar kontrol edilmelidir. Aksi halde plc her compail yaptığında warning olarak çıkışın birden fazla alanda kullanıldığı uyarısını verecek. Ve birinin set durumuna diğerinin reset durumu denk geldiğinde öncelik resete verildiğinden çıkış false olacak ve bunun nereden kaynaklandıgını bulmanız bir hayli zaman alacaktır.
 
Hocam yanitlariniz icin cok tesekkur ederim data bitlerine degerler atamak ve karsilastirma fonksiyonlari ile set reset plc programlamada en iyi yontemlerden uzun zaman plc islemci programlari ile isim geregi mesgul oldum ama 3 yil once bir iste ortaklikla ilgili bazi sorunlar yasadigimdan pcyi elektronigi otomasyonu bu zamana kadar brakmistim malum insanda herseyi bellekte tutamiyo ama cok hizli bir sekilde hatirlayip biraz zaman alarak yaptigi seyi tekrar yapabiliyo bi arkadasin isi çok sıkıştığı icin tekrar is basa düştü bu haftanin basinda makinayi faliyete gecirdik cok şükür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,256
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst