Basınç sensörü

demket

Üye
Katılım
19 Nis 2009
Mesajlar
13
Puanları
1
Arkadaşlar kolay gelsin. Kapalı bir kaptaki havayı bir vakum pompası ile 0,2 milibar basınca kadar vakumlamaya çalışıyorum. Yaptığım araştırmalarda bulabildiğim en iyi çözüm mpxv 7002 (-2 KPa 2KPa) den geçiyor. Anladığım kadarıyla kademeli analog değerler veriyor, bu analog değerleri dijitale çevirip istediğimiz maksatlı kullanmak mümkün oluyor.

Anlamadığım noktaysa; vakum işlemine başlamadan önce normal basınçta değer olarak ne gösteriyor? 2Kpa (yanlış değilse 20 milibar) 'a ulaşınca mı bir şeyler göstermeye başlıyor?

Deneyimi olan arkadaşlar deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim.
 
Fark basınç transmitterı kullanarak çözebilirsiniz.Kutu içindeki ve dışındaki hava farkına göre analog çıkış veren bir transmitterdır.Fark basınç ürünleri +/- olarak hem vakum hemde norma basınç etkisi altında mbar seviyesinde çalışabilir.
ALFA ELEKTRONİK MAKİNA SAN.TİC.LTD adresimizden ürünlere bakabilirsiniz.yada [email protected] adresine email atarsanız ürünün dökümanını gönderebilirim.Önerdiğim ürün Alman ADZ NAGANO markalı basınç transmitterıdır.
 
Biz vakum olcumu icin cift kontaktli bir olcum yapalim diye en ucuzundan bir pnomatik piston (siringa da olabilir). iki ucuna birer kontakt switch bir de yay bagladik. Neg. basinc manometresi ile olcup switch pozisyonlarini ayarlayinca is gordu.
 
Sayın Alfa Elektronik Sadece kontak yeterli değil. Benim analog değerlere de ihtiyacım var. Bunu yapabilecek bir sensörünüz var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst