Bambu Lab P1S

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan TA3UIS
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TA3UIS

Katılımcı Üye
Merhaba,

Bambu Lab P1S yazıcımı yeni kurdum. Montajını tamamladım ancak henüz ilk baskımı almadım.
3D yazıcıyı ev içinde, kendi odamda konumlandırdım. Konuyla ilgili araştırma yapıyorum.

Günlük ve sürekli baskı almayı düşünmüyorum. Sadece kendi projelerimde ya da ihtiyaç oldukça, aralıklı şekilde baskı almayı planlıyorum.

PLA baskı sırasında aynı ortamda bulunmanın genellikle zararsız olduğu belirtiliyor; ancak sağlık açısından yine de havalandırma yapılmasının faydalı olacağı da sıkça vurgulanıyor.

Bu nedenle aşağıdaki konularda görüşlerinizi almak istiyorum:

• Yazıcının konumunu evdeki çalışma masamın üzerine koymam sizce uygun mudur yoksa resimdeki sarı ile işaretli yere mi konumlandırmalıyım?
  • Baskı alırken oda penceresini açarak havalandırma yapmak gibi ek önlemler almam gerekir mi?
  • Yaz ve kış aylarında oda sıcaklığı ve ortam koşulları baskı kalitesini ne ölçüde etkiler?
    (Oda sıcaklığım kışın genelde 19–22 °C, yazın ise 27–29 °C aralığında oluyor.)
  • Baskı süresince odaya hiç girmeyip, baskı bittikten sonra odayı havalandırmak daha doğru bir yöntem midir?
  • Bu yazıcıda en sorunsuz ve stabil sonuçlar için özellikle PLA Basic filament mi kullanmak gerekir, yoksa farklı PLA markalarıyla da benzer sonuçlar alınabiliyor mu?
Siz kendi kullanımınızda neler yapıyorsunuz, tecrübeleriniz nelerdir?

güzel insan, değerli ustam, belki okumuşsunuzdur yada duymuşsunuzdur ama ben yinede söyleyeyim / yazayım. yazıcınız yaşam alanınızda asla olmasın. mutlaka bir havalandırma sisteminiz olsun. mümkünse yazıcınız tıpkı bir cam fanus gibi bir yere koyun ve orada kullanın. hiç bir şekilde hava akımından etkilenmesin. ve en kötü yer seçimi zemindir. kapı açılsa ilk hava akımından etkilenir. bir de oda sıcaklığı veya fanusun içi sabit sıcaklıkta olsun. güzel ve sağlam baskılar almanız dileğiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…