Bahcedeki ampuller arada yanip sonme problemi.

athrax

Üye
Katılım
1 Ocak 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba ,

Bahcedeki ampuller ev icinde ve disinda paralel olmak uzere iki farkli anahtardan enerji aliyor. Eve tasindigimizda ampuller bozuk zannettik fakat sonra anladik ki, cok nadir de olsa bastigimizda 30-40 saniye sonra ampuller yaniyor. Paralel olan diger anahtardan yakip kapatabiliyoruz.

Sorunlar:

*Ayni Anahtara bagli 4 farkli yerde ampul var.
*Ampuller her anahtara bastigimizda yanmiyor. Cani isterse kirk yilda bir yaniyor :) O da 30 saniye bekledikten sonra. (Zannedersinki dizel arac icin bujinin isinmasi gerekiyor :) )
*Yandiginda ampuller cok dusuk aydinlatma veriyor. Hic bir ise yaramiyor.
*Tum ampuller eski tip ampuller. Biz de test olsun diye birinin yerine led ampul taktik. Arada sirada digerleri yaniyor ama led ampul hic yanmiyor. (Ustteki madde ve bu birlestiginde, bir sey dusuk geliyor ama ney )
* Evin diger aydinlatma noktalarinda bu tarz bir problem yok. Ayni sigorta uzerinden calisan diger isiklarda sorun bulunmuyor. Test ettim.

Ilginiz icin tesekkurler . Elimden elektrik isleri biraz gelir ama bunun kok nedenini ve cozumunu merak ediyorum. Voltaj dusuk falan mi geliyor diye acemice bir yorum yapacagim. Ayni sigorta uzerindeki diger aydinlatmalarda sorun yoksa, acaba buradaki kablolamada mi bir sikinti olabilir ? Var mi bu konuda bir fikri olan ?

Tesekkurler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Muhtemelen lambalar seri bağlı diyeceğim düşük yandığından ve led ampul hiç yanmadığından ama gecikmeli yanması için tesisatta bir temassızlık, gevşeme olmuş olabilir. Sigortasından itibaren kontrol edilmesi gerekiyor.
Evet seri baglilar biraz kontrol ettim. Dediginiz gibi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,193
Kullanıcılar
449,830
Son üye
xkullanıcı45

Yeni konular

Geri
Üst