Böyle Bir Sensör Var mıdır?

bende plastik boru fabrikasında çalışıyorum. makinadan sürekli hat şeklinde çıkan borunun çıkış hızını metre/dk olarak

ölçmek istiyorum. bu şekilde bir devre nasıl yapılabilir.
hangi tür sensörler kullanmalıyım borunun hızı degistigi zamanda otomatik olarak ekradaki degerlerde degisecek

Boruyu ittiren yada çeken sistem de hızı ayarlayan sürücüden bir indikatöre sinyal gönderebilirsin. Yada bu sisteme bir sayıcı sensör bağlayarak en basit şekilde halledebilirsin. Daha pahalısını istiyorsan encoder bağlayabilirsin.
Aslında bu tip hat makilerde bir yerde hat hızını gösteren bir indikatör mevcuttur. Sizde de olmalı bence. Çünkü extruderin enjeksiyon hızı, bantın ilerleme hızı hassas şekilde kontrol edilmezse boru hatalı üretilir (ince, kalın yada yamulmuş biçimde). Siz kontrol amaçlı bir hız göstergesi istiyorsanız bu ayrı tabii. Yani makine gerçekten gösterdiği hızla üretiyormu bunu kontrol etmek istiyorsanız yani.
 
mrb benim sht serisi hariç yanlızca nem ölçen ve analog çıkışlı nem sensörleri lazım bilgisi olan yardımcı olabilir mi? şimdiiden çok teşekkür ederim.
 
mermer kenarına değerek hareket eden bir potansiyometre ve hareket motoruna bir encoder bağlanır. ilk başta set edilen noktadan en baştan hareket eder ve mermerin bir başından bir sonuna gidilir bu esnada mermerin bir nevi haritası çıkarılır ve hafızaya alınır. bundan snrası kolaydır. ama bu işe yeni başlıyorsanız böyle bir şeyi tek başınıza yapmanız zordur.
 
bu tarz makinlar tozlu ve sulu ortamlarda calıstıgından secilecek sensor cok önemlidir.optik sensor vs kullanılamaz.
 
sadece sensörle olmaz.altyapısı var.bıranşınız(mesleğiniz) bu alandan değilse işiniz zor.
 
kızılötesi sensörlerle mümkün olabilir diye düşünüyorum.. bir de ultrasonik mesafe ölçücü sensörlerle kızılötesinin bir kombinaysonunun yapılması gerekir kanaatimce.. ama ufak bir arduinoyla olacak iş değil tabi ki:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst