Aurdino hakkında görüşleriniz...

GND-

Üye
Katılım
12 Eki 2016
Mesajlar
505
Puanları
16
s.a arkadaşlar bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum ;
Şimdi bildiğiniz üzere özellikle elektronikçi arkadaşlar aurdino diye yeni bir teknoloji var tabiri caizse lehim yapmadan yan keski pense tutmadan hazır sensör ve modüllerle jampırlı kablolarla 5 dk da devre kuruyorlar özellikle sosyal mecralarda nerdeyse temel elektronik bilgisis sıfır olan adamlar ortaokul lise öğrencileri bile lego yapar gibi aurdino ile devre yapıp elektronikçiyiz diye ortaya çıkıyor ?
Bu meslek bu kadar basitleşti mi ? havya ile elini yakmadan lehim pastasının dumanını koklamadan pense tornavida tutmadan elektronikçi olunuyor mu ? bu iş bu kadar ayağa mı düştü ?
ben yıllardır pcb kart basımı yapıyorum ütü ile asit ile baskı devre çıkartıyorum kaç defa asit yaparken zehirlenme tehlikesi atlattm şimdi adamlar ütüyle asitle lehim le uğraşmadan devre yapıyor ne diyorsunuz bu işe ????
 
Arduino hobi elektronik ürünü. Bu mesleğe başlamak için ideal bi yöntem. Arduino sayesinde yazılımla ve sensörlerle tanışmış oluyosunuz. Bende üniversite yıllarında uğraştım ve yeni başlayacak olanlara da tavsiye ederim. Fakat sanayide kullanılabilir birşey değil arduino. İlla ki yan keski, pense ve lehim gerekecek. Ama en azından arduino ile uğraşmış kişiler daha çok adapte olacaktır :)
 
sanki aurdino ile yapılan devreler normal pcb kartlara göre daha çok ilgi görüyor .. ??
 
Arduino devre yapmak için değil, prototip geliştirmek için tasarlanan geliştirme kartıdır. Yıllardır elektrik, elektronik ve otomastonun içindeyim ancak ben de bir devre ya da cihaz yapmadan önce arduino ya da proteus üzerinde çalışıp denemeler yapıyorum. Öyle elektronik bilgisi sıfır olan kişiler zaten devre tasarlayamazlar. Sadece hazır modülleri kullanıp hazır kodlarla piyasada bir değeri olmayan hobi cihazlar geliştirebilirler. Ancak iyi bir elektronikçi hazır modüllere ve hazır kodlara ihtiyaç duymadan piyasanın ihtiyaçlarını giderecek ürünler geliştirip pazarlayabilirler. Arduino elbette sanayide kullanılabilir (şahit oldum) ancak giriş-çıkış kartı olarak değil. Yani atmel denetleyicisini arduino ile programlayıp denetleyiciyi başka bir devreye monte edebilirsin.
 
Valla ben genelde okullarda tübitak bilim fuarları için efendime söylim müh. fak okuyan öğrecilerin proje ve bitirme ödevlerini yapıyorum ücreti karşılığında bana gelen talepler genelde hep aurdino üzerine. misal facebok ta öğretmenin bir tane si aurindo ile bir devre yapmış aynı devreyi hatta daha kullanışlısını ben yaptım pcb karta basarak ama o öğretemnin yaptığı devre daha çok ilgi gördü. üniversiteli öğrenciler genelde aurindo ile ilgili devre istiyorlar....
 
Bir kere mantık yanlış..Kimse Arduino programlayarak veya buna dayalı devre yaparak "elektronikçi oldu " diyemez.Bir miktar elektronikten anladığı ancak söylenebilir ki elektronik bile kendi içinde bir sürü disiplin barındırır.

İkincisi bir kişiyi elektronikçi sayma kriteride yanlış.Lehim dumanını koklayan adam zaten başlıbaşına işi bilmiyordur.O dumanın etkileri hakkında zerre kadar fikri yok demektir buda çalıştığı ekipmandan malzemeden bi haber biri yapar onu veya mutlaka elini falan yakmasıda gerekmiyordur öyle elektronik disiplinleri var ki donanımla bizatihi uğraşmayı gerektiremez (Frekanslar gibi) Hatta bazı akademik seviyelerde adamın işi sadece hesap kitap ile ilgilidir ama elektronik üzerine yapar bunu.

Hasılı bırakın millet herhangi bir geliştirme kartı ile ne öğrenebiliyorsa öğrensin kendini nasıl tanımlarda da tanımlasın ç,önemli olan kişinin yaptığı iştir lafa bakılmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,582
Kullanıcılar
449,924
Son üye
xxdangee

Yeni konular

Geri
Üst