Askerliğinizi nasıl yaptınız?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan paskomya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
İşte bunu bilmek işin içinde olmayınca mümkün değil. Bir tanesi kollarını sallayınca geri kalanlarda mı ona uydu, yürüyüş biçimini bilmedikleri için mi öyle yaptılar, yukarıda yazdığı üzere ritim mi kaçtı,...

Benim itirazım yürüyüşe yada nedenlerine değil. Bunun bir norm kabul edip TSK yada Astsubay eğitimi üzerinden genelleme yapılması. Yoksa 200 Binden fazla muvazzaf/sözleşmeli personeli bulunan bir kurumda herkes dört dörtlük değil. Bulunduğu makam ve rütbeyi temsilden uzak bir dolu tip var.

Bu iş öyle bir raddeye geldi ki Siyasetten en uzak tutulması gereken kurum bir taraf iktidara giydireceğim diye araç olarak kullanıyor ,diğer taraf kendi propagandası için.

işte o zamanda benim tepem atıyor.

elbette genelleme çok yanlış.
biz özünde asker bi milletiz.
ayarı kaçırmadan kişi ve kurumları eleştirebilmeliyiz.

Benim zamanımda aşırı kaşınanlar dışında pek dayak işi kalmamıştı.;) Ama eline silah verilen kişiye hangi mantıkla kaba kuvvet uygulanır, mantıklı bir açıklamasını bilmiyorum! Böyle bir asker ve komutan mevkiindekiler nasıl birlikte savaşa, operasyona gidebilirler ki?
20'li yaşlardaki kişilere kaba kuvvet kullanmak onur kırıcı ve onların da hayatlarında normalleşen bir duruma dönüşüp toplumda kadın cinayeti ve kavgalara zemin hazırlıyor olabilir. Benim zamanımda evde karısına sesini çıkaramayan subay-astsubaylar hıncını askerden çıkarıyor diye söylenirdi. :rolleyes:

Benim zamanımda aşırı kaşınanlar dışında pek dayak işi kalmamıştı.;) Ama eline silah verilen kişiye hangi mantıkla kaba kuvvet uygulanır, mantıklı bir açıklamasını bilmiyorum! Böyle bir asker ve komutan mevkiindekiler nasıl birlikte savaşa, operasyona gidebilirler ki?
20'li yaşlardaki kişilere kaba kuvvet kullanmak onur kırıcı ve onların da hayatlarında normalleşen bir duruma dönüşüp toplumda kadın cinayeti ve kavgalara zemin hazırlıyor olabilir. Benim zamanımda evde karısına sesini çıkaramayan subay-astsubaylar hıncını askerden çıkarıyor diye söylenirdi. :rolleyes:
son cümlen çok doğru.

dikkatini çekerim bir daha izle o reel videosunu, bunlar komando, onlar ise astsubay adayları, kola rütbe takmak çocuk oyuncağı değil. bir de otur bir düşün bakalım, askeri geçtim bir insan susuzluktan nasıl ölür?
ben sayın olmayı hak etmeyen biri olarak soruyorum. eskiden k.oç. psikopat eğitim astsubayları yüzünden bir kaç tane eğitim zaiyatı olurdu. bunlar denizci asker, hesabını verebilecek var mı? yada sizin değerli yorumunuz nedir?
asker mi soruyorsun bana? çürük raporu almayıp sınıra giden yeğenimle konuş istesen.
Vurgulamak istediğim oydu zaten askerliğini yapmış herkes bilir ki tören alanında hangi rütbe yürüyecekse yürüsün onların da arasında yürüyüşü en güzel olanlar seçilir. Diğer tarafta ise zaten acemi Türk askeri görüyorum. Yani böyle bir kıyaslama zaten fiyasko.. Peki arka plandaki ses nedir öyle? Sözüm meclis dışı olsun ülkenin her şeyini eleştiriyorsunuz eyvallah. Bari biraz milli olun da ülkenin namusu olan ordusunun arkasında durun..

Beni kimsenin yeğeni bağlamaz 2004/2006 yılları arası Küçükyalı 2. özel koruma tabur komutanlığı karargah bölüğüne bağlıydım 1. ordu komutanı Hurşit Tolon'un yakın koruması olarak askerlik görevimi tamamladım. Askerlik sürecim 17 ay sürdü ilk 2 ay acemi birliği, sonraki 5 ay eğitim süreci kalan 10 ay Türkiye'de güneydoğu çoğunluklu gezmediğim askerli bölge kalmadı.Askerliğimi de bizzat Hurşit Tolun'un kendi elinden onur belgesi alarak bitirdim.

Ordu hepimizin şerefidir insan şerefine böyle ucuz şeyler karıştırmamalı sözüm bu videoyu kim oluşturmuşsa onadır bence böyle bir zaafiyete videoyu paylaşarak ta katılmış olmayın.

Forum istatistikleri

Konular
133,388
Kullanıcılar
459,260
Son üye
cumhur003

Yeni konular

Geri