Asansör firması borç var diye parça sökmüş

stresstest

Üye
Katılım
25 Kas 2021
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
Eski bir binadayız asansör binaya sonradan takıldı takılırken para verdik fakat asansörü hiç kullanmadık. Geçen yıla kadar da kilitliydi bizim kata. 1 kat asansörle çıkmanın hiç bir anlamı yok benim için.

Neyse, binada geçen yıl para toplanıp asansör revizyon yapılacaktı. Sonra dışardan yönetici tutuldu.

Her ne olduysa birileri para ödememiş. (ben istedikleri parayı verdim kullanmadığım halde) Asansörcüde iç kapı, anakart gibi bazı parçaları sökmüş. Yönetici kalan parayı vermeye çalışıyor fakat bir şekilde olay sataşmaya dönüp firma dönüş yapmıyor, parayı almıyor. (Hatta firma yöneticinin ofisini basmış)

Asansör iç kapı yok diye kırmızı etiket alıyor, tabi üst kattakiler durumdan hiç hoşnut değil. Yönetici olayı araştırıyor ve daha önceki denetimlerden iç kapının olduğu fakat çalışmasıyla ilgili eksikler olduğu belirtilmiş. Yönetici bakanlığa şikayette bulunmuş fakat sonuç yok.

Asansör kullananlar yöneticiyi azledip teklif alıyorlar. En düşük teklif verende kapıyı söken firma.

Farkettiğim bir konu da iç kapı montajına sıfır fiyat diğer işlemler adı altında 20.000 Tl gibi bir fiyat vermiş. Bir de KDV almayacakmış.

Bende bu alengirli durumdan yıldım. Dolayısıyla yasada belirtilen oranda yani arsa payı oranında KDV dahil fiyattan payıma düşeni öderim dedim kabul edilmiyor. Giriş katlarından para almadılar kullanmıyor diye, zaten isteselerde vermiyorlar.

Zaten ağır revizyon yapılacak bir durumda yok.

Sizin fikirleriniz nedir Denizli de bu işi çözecek birisi var mı?
 
Son düzenleme:
Her ilde olduğu gibi Denizli'de de mahkeme vardır..:)
Anlamadığım nokta, son çıkan masrafı öderim diyorsunuz ama kabul edilmiyor ..kabul etmeyen kim?niye kabul etmiyor?asansörü kullansın kullanmasın herkes ödeme yapmalı..
 
Kafalarına göre alt katlardan para almadılar. Asansör kullanmıyorlar diye.

Onlar öyle yaparsa bende kanuna baktım oradaki oranda aksi bir durum olmadıkça arsa payı üzerinden ortak giderlere katılıma zorunluluğu vardır diyor. Arsa payı üzerinden hesaplayınca tutar düşük kalıyor tabi üstünü de almak istiyorlar.

Geçen yıl tamamını verdikte ne oldu? Aynı suda 2. kez boğuluyoruz.
 
Binada tüm oturanların kabulu ile asansör kullanmayan giriş kattaki dairelerden ve varsa dükkanlardan asansör masrafı alınmayabilir. Aksi halde tüm tapu sahipleri kanunda belirtildiği gibi arsa hisse payı oranında tüm masraflara olduğu gibi asansör masraflarına da katılmak zorunda. Çoğunluğun kabul etmesi ile katılmak istemeyenler mahkemeye verilip tüm masraflar ve faizi ile ödemek zorunda kalırlar.
 
siz nerede yaşıyorsunuz birader hangi dünyada ? tamam türiye bir kabile devleti haline döndü kabul ediyorum ama okadarmı ya .. siz hangi dünyada yaşıyorsunuz ? öyle bir dünya nerede var .
binada oturuyorsan ödeyeceksin.. muhlis deye çok çok çok iyi bir arkadaşım var anlatamam yani mallık derecesinde iyi . hayatta bir defa kötülük yaptı artist bir adanlı nemiş ben girişteyim asansör parası ödemem dedi efelendi birde adama . verdi mahkemeye icra geldi onuda ödemedi evi satışa çıkarılınca deli dana gibi ortalarda dolaşıyordu.
kat mülkiyeti kanununa göre kat malikleri apartmanın bütün ortak maliyetlerini ortak ortak karşılamak zorundadır ... lamı cimi yok ..
eğerki bir kişi bile mahkemeye verirse her türlü kazanır?
iyi çatı akıyor ben birinci kattayım çatının parasını veremem?
ben bodrumu kullanmıyorum parasını vermem ?
ben çim istemiyorum çimleri sulamayın parasını vermem?
benim çocuğum yok oyun parkına neden para vereyim ?
öyle bir dünya yok ...

gelelim asansörcü abiye hırsızlık suçu 2türlü işlenir 1 basit 2 nitelikli
basit insanın kendi tasarrufu dışında taşınabilir bir malının üzerinde tasarruf sağlamak hırsızlıktır . 1 yıl ila 3 yıl arası yer eğer bunu zorla yapmışsa bu gasptır 20 yıldan başlar

nitelikli olan kamu malın kamu yöneticisinin veya mülki amirin zimettinde olan her hangi bir taşınabiliri almak ve üzerinde çıkar sağlamak niyelikli hırsızlığa girer cezası 7 yıldan başlar ..

eğer şahidiniz varsa ve ıspatlayabilerseniz ve deliliniz varsa bu asansörcüyü direk polise şikayet edebilirsiniz ve 7 yıldan başlamak kaydıyla nitelikli hırsızlık yapmış olur .
ama delil ve şahit yoksa size karşı iftira davası açar sonu kötü olur . ama bu yaptığı gaspa bile girebilir eğer sökerken hafifte olsa ufak bir temas olduysa . ..

kanunlar açıktır nettir parasını vermedi deye heç bir şeyi heç bir yerden sökemezsiniz. sevgili meslektallarım sakın böyle bir girişimde bulunmayın sakın sakın sakın...
eğer bir malı satmışsanız ve apartman yöneetiminin onayı varsa parasını alamıyorsanız sözleşmeniz
https://konsiyon.com/634-sayili-kat-mulkiyeti-kanunu-tum-maddeler-b-1250

varsa apartmanı komple sattırabilirsiniz . öyle kavga gürültü yapmayın .
adam gibi sözleşme yapın . adam gibi servis bilgi formu düzenleyin . adam gibi fatura kesin
gerisi ticaret hukuğunun işi ..
 
Son düzenleme:
..apartmanın banka hesabı varsa ki olmalı,yöneticinin vazifesidir hesap açmak.Açıklamaya ne parası olduğunu yazarak yatırabilirsiniz.
 
Aynı olay bizim de başımıza geldi.Asansör iç kapısı kapanmadığı için kırmızı etiket yapıştırıldı.10.500 Liraya tamir edildi.Mesleğim icabı kartı kontrol edeyim dedim;gördüm ki amperi düşük röle takmışlar.(Orijinal kart üzerinden değerlere baktım)Bu şu demek,o röle bozulana kadar paşa sensin bozulunca yine bana geleceksin.Yönetici durumu firmaya bildirdi,cevap;yeni nesil kartlar böyle.Kartı söküp ayrıntılı bakınca revizyonlu kart olduğunu resimleyip tüketici hakem heyetine başvurduk.Heyet bizi haklı buldu para iadesi yapıldı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst