Araç içi harici hız sabitleyici(yardım)

mtlaktrk

Üye
Katılım
26 Eki 2014
Mesajlar
146
Puanları
1
Yaş
29
Herkese merhabalar.Ford Focus marka 2000 model bir aracım var.Hız yaptığım için kaza yaptım.Bende bu hız olayını hız sabitleyiciyle çözmeye karar verdim.devreyi kendim yapacağım.devreye,maksimum çılabileceğimiz hızı girmeliyiz.Devre kartı araçtaki hızı tespit edecek ve ayarladığımız hızı geçtipimizde güçlü bir şekilde buzzerını öttürecek.güçlü sesli bir ikaz verecek.Arduıno ile çözebilir miyim.Devre tasarımında bana yardım edebilecek var mı.Teşekkür ederim.
 
Hız sabitleyici değil de hız uyarıcı olur bu dediğiniz!

Benim arabada var, ayarladığım hızı geçince ötüyor. Fakat çok kullanışlı gelmedi. Çünkü güzergah boyunca bir sürü farklı hız sınırlamaları oluyor, her defasında ayarlamak sürüş esnasında daha çok tehlikeli!

Hız sabitleyici de takılabiliyor, ben gerek duymadım. Hız sabitleyicili araç da kullandım ama ya alışamadım ya da eski hesap hem yolu hem arabayı hissederek sürme isteğim bana bu teknolojiyi cazip kılmıyor.

Ayrıca arabamda yol bilgisayarı özelliği olmasına rağmen ne direksiyonda ne de silecek kolunda trip tuşları olmadığından çalıştıramıyordum. Kendim ilave ettiğim 2 adet push buton ve iki dirençle üreticinin 3 tuşla yaptığı işi gördüm.;)
 
Evet hız uyarıcı olacak.fakat bir kere hız ayarlayacağız mesela saatte 70 km,araç bu hızı geçtiğinde hız uyarıcı sistemin güçlü bir şekilde ötmesini istiyorum.bir fikriniz var mı
 
Evet hız uyarıcı olacak.fakat bir kere hız ayarlayacağız mesela saatte 70 km,araç bu hızı geçtiğinde hız uyarıcı sistemin güçlü bir şekilde ötmesini istiyorum.bir fikriniz var mı
Başlığı da uygun şekilde değiştirirseniz daha sonra bu konuda arama yapanlar için kolaylık olur.

Şöyle bir fikir verebilirim; Hızı okumanız için can-bus sistemden bilgi almanız gerekiyor. Ya da elm327 obd (muhtemelen obd soketi vardır) adaptörlerle bluetooth veya wifi aracılığıyla telefonunuza bağlanarak hızı bu şekilde çözümleyip android/ios üzerinde bir yazılımla uyarı verdirilebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,237
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst