Evap üzerindeki sensör fanın altında sonkez es geçtiğimiz bir konu mesajlardada göre medim butonları kontrol ettinizmi test modunda fanlar direk çalışır yakın olsanız çoktan çökmüştük arızayı müsait bir zamanda evap resmi ve strafor içindeki sensörün resmi ve uzunluğunu belirtirseniz kart sensörler için yardımcı olurum galiba tam emin değilim ekran da olacaktı elimde
Bayramdan sonra bakmayı düşünüyorum. Açtığımda fotoğrafları paylaşacağım.
Zaman ayırdığınız için tekrar teşekkür ederim
Soğutucu bölümün sıcaklığı makul seviyede olup fanı çalışmıyorken dondurucu bölüm -8 lerde olduğunda kompressörü çalıştırmasına rağmen fanı devreye almamasına bir anlam veremiyorum.
Yazılımın, Şartları değerlendirdiğinde dondurucu kısmın soğutulmasına karar veriyor ve kompressörü devreye alıp fanı devreye almaması gerçekten garip.
Fanın devreye alınması için uygun şartlar sağlanamıyorsa kompressörü neden devreye alıyor ?
Sanki mcu üzerindeki yazılım bloğunda fanın devreye alınma biti bir şekilde değer değiştirmiş gibi düşünmeye başladım.
Bilirsiniz, Uzun zamandır çalışan kartlarda bile bazen bir sorun olur, aynı karta aynı yazılımı tekrar yüklediğinizde sorun ortadan kalkar.
@ali0134 İlerleyen süreçte bu sebeple sizden test için kart rica edebilirim
Şimdilik soğutucu fana paralel bir röle bağladım, fanla beraber çekiyor.
Kapalı kontağından da kompressör kablosundan aldığım bir ucu geçirerek dondurucu fanı besledim.
Kompressör çalıştığı sürece soğutucu fan devrede değilse dondurucu fan çalışmış oluyor.
Tek eksiği kapak açıkken de çalışıyor olması ama zaten günde en fazla 2 kez ve çok kısa bir süreyle kapağını açıyorum.
Daha önce dondurucu bölüm sıcaklığı -8 lere geldiğinde soğutucu fan çalışmıyor olsa bile dondurucu fanı manuel devreye alana kadar kompressör uzun uzun çalışıyordu.
Şimdi ise 10, 15 dk çalışıp durmaya başladı.
Kulağı biraz tersten gösterdim ama otomatiğe bağlamış oldum
İlginiz için tekrar teşekkürler