Apartman zili ses seviyesi düşük

dogabalkis

Üye
Katılım
12 May 2010
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
37
İyi çalışmalar sevgili arkadaşlar ve sevgili teknik öğretmenler..
ben 4 bloklu bir sitede her apartmanda 5 kat ve 20 daire var fakat her blokta aparmanın zillerinde temazsızlık(bazen çalıp bazen çalmama) ve zil sesini az alıyoruz.Binalar 5 senelik fakat 1 haftadan beri böyle.Buna tesadüf olarak da sitemizin kapıcısı akrabasının bu işle uğraştığını ve her apartmanda bulunan zil kutularının değişmesini 100 TL den(100*4=400 TL) olduğunu söyledi.
Burada sorun öncelikle neden olabilir?
Kasıtlı yapılan birşey midir?
Marmara Üni. elektronik 1. sınıf öğrencisiyim fakat zil tesisatlarında neden böyle birşey olduğunu anlayamadım ki bütün 4 blok aynı anda öyle olması tereddütde bıraktı..
Teşekkürler ve iyi çalışmalar..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
arkadaşım sistem deki daire şubeleri hepsi birbirine paralel baglı. birinin arızası butun bınayı etkıler fakat ayrı bınayla bi baglantısı yoktur.
 
arkadasım oncelıkle sızın zıl tesısatında kullanılan trofonun gucunu artırmanızı tavsıye ederım, daha guclu bır trafo sorunu cozebılır secılen trafonun ozellıklerı cok onemlı....
 
öncelikle sitemdeki sorunun ne oldugunu bilmeden buradan bizim yorum yapmamız yada senin 400 lira diye feryat etmen yanlış öyle zil arızası gelirki degil dörtyüzlira, bin lira verseler gitmek istemezsin ki adam sana 4 adet zil santrali degişecek demiş ki gerçekten zil santralleri arızalı ise çokta uçuk bir fiyat çekmemiş.

gelelim sorunun çözümünü aramaya. ilk önce kablolama tesisatın düzgünmü kopuk yada gevşek baglantı varmı,dairelerdeki bir şubenin arıza bütün sistemi etkileyeceginden dairelerde arızalı şube varmı,dış panel su alıp oksitlenme yapmışmı bunların uzman birisi tarafından kontrol edilmesi şart dedigin gibi 4 blogunda sanralinin bir anda bozulması enteresan bir durum işi kapıcıya bırakmışınız ne derece dogru yaptınız bilemem ama bu işler anam babam eşim köylüm diye gider ne derece uzman bir eleman getirdi bunuda sorgulamak lazım diyorum.

bu tip sürekli arıza veren sistemleri baştan ayaga incelemek biraz külfet getirir bence site yönetimi ortak karar alıp bütün sistemi görüntülüye çevirmek daha mantıklıdır diyorum bir günde gelirler hem kablomamadaji arızları düzeltir hemde tertemiz sorunsuz bir sistem kurup giderler.
 
benzeri bi arızaya dün gittim...kendi yaptığım audio marka diyafonda düşük ses çıkıyordu...santralden sesi açtığım halde düzelmedi...santral yetersiz deyip yenisi ve gücü biraz fazlası ile deiştirdim...sonuç gene aynı ama çok az yüksek idi..sonra binadan sinirli bir teyzre çıktı ve bize veryansın etti nasıl zil bu duyamıoz sesi çok az felan die ...ben sinirlenmeden birde sizin daireye bakalım dedim ve şubeyi açtım ilk gördüğüm direçlerden biri ya nık idi...yenisi ile deiştirdim...ses gene aynı ...kafayı yemek üzereyken birde baktım bizim kablonun gittiği yerde resimler felan asılı resmin birini aldım......teyzem kablonun tam ortasına çiviyi çakmış...kabloyu yeniledik durum düzeldi...bu tür arızaları bulmak biraz tecrübe ve birazda şans işi bence...kolay gelsin....
 
Bencede Trafo Gücünü değiştirin Duzelir Gibi
 
trafo yetersiz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst