Analog Giriş,Çıkış Nedir?

Godzillas, Plc de Bulunan analog çıkış modulü, analog kontrol edilecek cihazlara sinyal gönderir, örneğin Oransal yani Kademeli Açıp Kapanan Vanalar, Elektropnömatik Basınç Regülatörleri gibi bir çok cihaz. Örneğin, PLC de 0-10VDC Analog çıkış modülü olsun ve Bir Oransal Açılan Vanayı sinyal göndersin,PLC 0VDC gönderdiğinde Vana tamamıyla kapalı, 1VDC gönderdiğinde açık, 5VDC gönderdiğin P açık, 10VDC gönderdiğinde 0 açılarak çalışacak ve böylelik doğru orantılı olarak çalışmış olacak. Tabi vananın girişi 0-10VDC olacak ki bunu yapsın. 0-20mA içinde bu böyledir, 0 da kapalı, 20mA da tam açık olur. Yani senin kontrol etmek istediğin cihazın Kontrol girişi ne ise, çıkış modülünde aynı özellikte olmalı.
Basınç sensöründen analog giriş modülüne ne göndereceğini, mevcut cihazın özelliği belirler, üzerinde çıkıs sinyalinin değeri yazar veya alırken isteğine göre alırsın, 0-10VDC yazıyorsa 0-10VDC bir Plc veya analog cihaza bağlarsın. Yani bunu sen seçeceksin. Örneğin Basınç sensöründe Input: 0-6Bar, Output: 0-10VDC olarak değerleri mutlaka yazar. Bu sensör Sistemde 3Bar basınç varken 5VDC Çıkış verir, Hiç basınç yokken 0VDC , 6Bar Basınç varken 10VDC sinyal verir.
Artık aklında soru işareti kalmamıştır. Aşağıya SMC Marka, PSE560 Model Basınç Sensörünü Ekledim.
Örneğin Basınç sensöründe Input: 0-6Bar, Output: 0-10VDC olarak değerleri mutlaka yazar. Bu sensör Sistemde 3Bar basınç varken 5VDC Çıkış verir, BURADA basınc sensorunun beslemesı nedır bahsedılmemıs
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
PLC VE Scada ÖDEVİMDE ANALOG SİNYAL MOVE, TREND VE GRİD KULLANARAK BİR UYGULAMA ÖDEVİ HAZIRLAYACAĞIM NASIL BİR ÖDEV SUNABLİRİM
CTUD KOMTUNDA ANALOG SİNYAL KULLANABİLİR MİYİM MESELA İÇRİ GİREN ARAÇLARI SAYACAM CTUD İLE AMA ANOLOG SİNYAL GEREKLİ DİYOR HOCA
 
Arkadaşım Dijital giriş start butonu mesela. yani basarsan enerji geçer ve dijital giriş yapar.
Dijital çıkış ise örneğin bir adet kontaktör çeker. Yani dijital çıkış aktif olduğunda enerji verir ve kontaktör çektirirsin lamba yakarsın vb.
Analog giriş ise cihazdan plc ye değişken değer gelmesi durumudur. Yani pt100 sıcaklık aralığı ne kadarsa yani 0-150 derece ise bu aralıkta değişken değer verir.Bu analog girişdir.
Analog çıkış ise plc cihaza değişken değer verir.Örneğin oransal vana. Plc den vanaya ne kadar sinyal gelirse vana o kadar açar.kısaca budur. Ama anlamadığın yerde yardımcı olalım ..
Vallahi harikasin çok teşekkür ederim
Vallahi harikasin çok teşekkür ederim
Peki üstad bir cihazın analog mu dijital mi? Olduğunu nasil anliyoruz? Ve analog çıkış varsa giriş, giriş varsa da çıkış olmali mi?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst