Amonyak Gazı İle Soğutma Sistemleri Hakkında Merak Edilenler!

Bu kompresörlerden geçmiş yıllarda soğuk odalarda kullanmıştım. 2007 yıllarında. Ama benim uğraştığım kompresörler biraz yaşlı kompresörlerdi. Tamiri çok zordu. Rotor ile stator arasında sızdırmazlığı sağlayan bir metal malzeme var. Yerine oturtmak çok çetrefilliydi. Eğer düzgün oturmaz ise rotor bu metale sürtüyor ve delinerek kaçağa neden oluyordu.

İletişim telefonları yok mu ulaşmak için. Sadece mail kanalını mı kullandınız?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
evet sadece mail attım bir de linked.in den satış sorumlusuna ulaşmaya çalıştım hala beklemedeyim.
 
Bazen bu tür firmalara ulaşmak gerçekten zor oluyor. Kolay gelsin.
 
çok teşekkür ederim araştırmaya devam:)
 
arkadaşlar amonyaklı sogutma sistemi çok basit ama tehlikelidir...Kompresör ile ayırıcı tanklarda bulunan gazın basıncı düşürülür basıncı düşen gaz sogumaya başlar daha sonra bunu pompalar sayesinde evaporatörlere iletirsin.evaporatörden dönene gaz ise kondenserden dolaşarak sogur ve resiver tankına gelir buradan tekara ayrıcı tanka gider çevrim bu defrost olayı ise kompresörün emdigi sıcak gaz direk ayrı bir hattan eveporatöre verilir 60-70 c derecelerde bolece defrost olayıda gerçekleşir.....
bu kadar basittt

Sayın medusa, minibarların kapasitesini artırmak için yapabilecek birşey varmıdır, dışardan müdahale ile.
Çok yetersiz soğutma kapasitesi var.
Şikayetler çok müşteriden.
Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selam arkadaslar fabrİkamizin sogutma sİstemİ amonyak gazi İle yapilir.bu konuda sormak İstedİklrİnİzİ seve seve cevaplarim
selam hocam merhaba öncelıkle rig (server) takımlarında mıneral yagı ıle sogutma yapıyorum fakat amonyak (sogutma hızı daha yuksek oldugu ıcın ) veya ıspırto ıle sogutma sıstemını denemek ıstıyorum nasıl bır yol ızlıyebılırım
 
Server sistemlerinin hangi bölümünü nasıl soğutmak istiyorsunuz. Yag yerine amonyak mi kullanmak istiyorsunuz? Yoksa ortamı mi soğutmak için amonyak kullanmak istiyorsunuz?

Yöntemler ve uygulamaya göre sistem ve dizayn değişir. Sunucu sistemlerinde amonyak kullanılmaz. Amonyak tehlikeli bir gazdır. Sistemde soğutucu akışkan olarakkullanilmasinda yoğurma sıcaklığının altına inilmemesi lazim.

Bir çok değişken var siz neyi düşünüyorsunuz? Bilelim ona göre yorum yapalım.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst