Akıllı Sayaç Arızası ve Az Gelen yada Gelmeyen Faturalar

Nightpulse

Üye
Katılım
19 Nis 2013
Mesajlar
2
Puanları
1
Merabalar arkadaşlar,bilgi ve tecrübelerinize ihtiyacım var başlıkda belirttiğim gibi bi sorunlar karşı karşıyayım,konu şu ki yaklaşık birbuçuk yıl önce faturalarım birden 12lira barajının altında kaldı ve hiç para ödemedim sonraki ay 20lira geldi böyle bi kaç ay devam etti bende rahatsız oldum binada benle beraber 0TL.ödeyen en az 20 daire daha vardı binamızda 64 daire var sadece banamı geliyor diye kontrol ettim ben para ödediğim zaman onlarda ödüyor fatura bedeli altında kaldığı zaman onlarda benim gibi fatura ödemiyor.
Ankara Sıhhıyedeki Başkent Elektrik Dağıtıma gittim abone ismini verdim adresi verdim bilgisayardan baktı ve herşeyin normal olduğunu söyledi ve faturalandırma bedeli altında kaldığı için faturanın 0TL geldiğini söyledi birde,son okumayı sordu bilmediğimi söyledim birdahaki sefere faturayla gel birde öyle bakalım dedi bende gidemedim birdaha yada gitmedim zaten gitmişim sistemden bakmış herşey normal demiş ben yapacağımı yaptım diye düşündüm.Sayaçlar zaten kapıcı dairesinin orada kilitli bi odada müdahalemiz sözkonusu olamaz sayaca.
Dün sayaçlar değişmiş bahsettiğim 20 dairenin birden, benim sayacım için Z Fazı arızalı diye not düşüp luna marka sayaç takmışlar,bu Zfazı nedir? başka dairenin posta kutusa baktığımda otomatik okuma arızalı gibi bişey yazıyordu galiba herkezde farklı sorunlar var her neyse.
Şimdi ben geriye dönük bi ödeme yaparmıyım bu durumda,eğer ödeme yapacaksam bu 1,5 yıllık mı olur bunun tespitini yapabilirlermi yoksa kafalarına göremi olur.Ben arada ödediğim ödemediğim hemen hemen tüm faturaları saklıyordum iç güdüsel olarak.Yani ben ne yaşarım içinde bulunduğum bu durumda.:confused:
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Faturalandırılmanın altında kaldı demek, sanırım daha önce İstanbul elektrik Dağıtım kurumlarının uyguladığı 5 lira'dan bahsediyor. Artık İstanbul'da 50 kuruş bile faturalandırılıyor.

Siz Ankara Sıhhıyedeki Başkent Elektrik'te Tahakkuk bölümüne gitmişsinizdir. Oradaki görevli bilgisayarda gördüğünü söyler. Sayacınızın arızalı olup olmadığını bilmez. Bunu ancak okuma elamanı bilebilir fakat sizin blokta okuma yapan kişiler tecrübesiz olabilir. Bizim kurumda çalışan okuma elemanları 30 lira gelen faturayı not alıyor ve araştırılmasını istiyorlar. Ya tek kişi çalışan oluyor evde ya da ara sıra kullanılıyor diye bilgisayara not düşüyor. 1,5 yıl uzun bir zaman.

Sizden geçmişe dönük ücret talep edeceklerdir. 1,5 yıl olacağını sanmıyorum ama sayacınız Kurumun elektronik laboratuvarında incelendikten sonra ilave ek tenzil tüketim olarak faturaya yansır. Ankara'yı bilmem ama İstanbul'da 4 aydan önce laboratuvardan sayaç çıkmıyor. Faturanız yüksek geldiği ay zaten anlarsınız.

Asıl olması gereken sizin evinize gelip cihazlarınızın Watt değerini alıp hesaplama yaparak aylık ortalama tüketiminizi bulmak ve 1,5 yılı size yansıtmak. İşler daha değişik işliyor. Beklemekten başka yapacak bir şey yok. Yeni sayacınız takılır. Faturanız normal gelmeye başlar ve sonraki aylarda ilave ücret yansıtılır.
 
eski faturalarınıza göre sisstemden bir kıyas bedeli oluşturlar ve saat parası artı kıyas ödersiniz
 
Bu uzun yazımı okuyup cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.Beklemekten başka yapacak bişey yok anlaşılan,biz bu parayı seve seve ödiyecez, umarım cüzdanımı boşaltmak zorunda kalmam.Canımız sağolsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,880
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst