Arabanın aküsü tamamen bitmiş ve kapıdaki anahtar girişi boşa dönüyor.
Araştırırken bir videoya denk geldim
Böyle birşey mümkün mü?
Mümkün ise %100 akü mü lazım? 2x 9 Voltluk pili seri bağlayıp 18 volt ile kapıyı açamaz mıyız?
Açmaya çalıştığım arabada videoda olan aydınlatma yok fakat LED var LED ile 2x 9 Voltluk pilleri seri bağlayıp aynı sonucu alabilir miyim?
Arabanın aküsü tamamen bitmiş ve kapıdaki anahtar girişi boşa dönüyor.
Araştırırken bir videoya denk geldim
Böyle birşey mümkün mü?
Mümkün ise %100 akü mü lazım? 2x 9 Voltluk pili seri bağlayıp 18 volt ile kapıyı açamaz mıyız?
Açmaya çalıştığım arabada videoda olan aydınlatma yok fakat LED var LED ile 2x 9 Voltluk pilleri seri bağlayıp aynı sonucu alabilir miyim?
1. Geçen gün 1.5 ay yatan arkadaşın aküsü son nefesini vermişti. Kapıyı, anahtarı kapı anahtar deliğine sokup açtı. Bazı marka/modellerde o anahtar deliği görünmez. Üzerinde küçük, deliği örten bir kapak var. O kapak çıkarılınca, anahtar deliği ortaya çıkar.
2. Videodaki yöntem de çok saçma sayılmaz. DC12V takviye bir akü/batarya ile sistem beslenebilir. Bu şekilde kapı kilitleri açılabilir.
Önemli olan o led ampüle ulaşabilmek. Benim arabada akü yokken dışarıdan bagaj kapağı açılmıyor. Anahtar deliği yok. Ancak arabanın içinden açılabiliyor.
Akü tamamen bitik olsa bile (daha önce başıma 3 kez geldi, birisi çok uzun süredir çalışmayan bir araçtı) kapı anahtarı ile ev kapısı açar gibi şoför tarafı kapıyı açabiliyorsun. Bir aksilik çıkar mı diye endişe etmeyin, çıkar diye endişe ediyorsanız test amaçlı arada anahtarla açın kilidinizi.
Videodaki yöntem zekice gelse bile, artık araçlarda her şey elektronik. Anahtarlı, mekanik röleli sistemler yerini elektronik sistemlere bırakmaya başladı. Oradan ters besleme yapmak araca zarar verebilir, denemeyiniz. Ayrıca kutupları karıştırmak önemli bir kısa devreye sebep olur, onun da sonuçları kötü olabilir.
Akü tamamen bitik olsa bile (daha önce başıma 3 kez geldi, birisi çok uzun süredir çalışmayan bir araçtı) kapı anahtarı ile ev kapısı açar gibi şoför tarafı kapıyı açabiliyorsun. Bir aksilik çıkar mı diye endişe etmeyin, çıkar diye endişe ediyorsanız test amaçlı arada anahtarla açın kilidinizi.
Videodaki yöntem zekice gelse bile, artık araçlarda her şey elektronik. Anahtarlı, mekanik röleli sistemler yerini elektronik sistemlere bırakmaya başladı. Oradan ters besleme yapmak araca zarar verebilir, denemeyiniz. Ayrıca kutupları karıştırmak önemli bir kısa devreye sebep olur, onun da sonuçları kötü olabilir.
bu videoya inanıp deneyen var mı acaba? akü boş diyor, bagaj ışığı parıl parı yanıyor. hadi sazanımız yedi, eksi kabloyu nereye bağlayacak? tarif ettiği her yer boyalı, yani izolasyon var elektrik akmaz. ben cahil yemedi,iyi dileklerimi ilettim. konu sahibi, oradaki led ampul/bar (adı her neyse) 12 voltta çalışıyor biliyorsun değil mi? öyle aklınızı saçma sapan fikirlerle oyun oynamayın.
Videoyu çeken araca özel bilgi vermiş. O anda onun aracının aküsü boş değil, o yüzden bagaj ışığı yanıyor ama sizin akünüz boşsa kapıları nasıl açabilirsiniz diye anlatmış. Çokta mantıksız bir tarafı yok, bagaj kapağı açıldığında o lamba yanabiliyorsa muhtemelen o araçta lamba röle aracılığıyla değil bir switch aracılığıyla doğrudan aracın aküsüne bağlıdır. Bagaj kapağı açıkken dışaradan lambanın artı ve eksi uçlarına akü bağlamak aracın aküsüne takviye yapmak gibi olur. Fakat lambaya akünün artısını vereceksiniz derken insanların yanlış yapma ihtimalini düşünmemiş. O lambaya hem artı hem eksi geliyor, adam giderde lambanın eksi ucuna harici akünün artısını bağlar, akünün eksi ucunuda aracın şasine bağlarsa elindeki aküyü kısa devre yapar.
Biraz eski model bir araç olması muhtemel. Kendi aracımda bagaj kapağı açıkken lambayı kapatacak bir swiç ya da sensör bile bulamadım. Artık en son kapı havadayken bagaj kilidini manuel çevirmenin bir yolunu buldum . Ancak öyle lambayı kapatabiliyorum.