Estafurullah sn.veysel28;söyledikleriniz son derecede de doğrudur.Aslında en doğrusu da,meyveyi,sebzeyi kendi bağınızda,bahçenizde yetiştirip,dalından koparıp,en doğal haliyle de yiyebilmek en güzeli ve sağlıklısıdır.Çünkü kendi güvendiğiniz bir tohumdan ve doğal gübreyle,hormon kullanılmadan,belki de yetiştirme imkanınız olabilir bu yolla.Ama metropollerde yaşayan bizler için,köyden,taşradan uzak olan kimseler için,bu yöntem biraz zahmetli ve bize biraz da uzak görünüyor.
Sn.Prof.Dr.Mehmet ÖZ,bir söyleşisinde,meyveleri ve sebzeleri tarım ilaçlarından tam olarak arındırıp temizlemenin bir formülünü de ifade etmişlerdi aslında.Belirli ölçekteki sirkeli (Asetik asitli) su,az miktardaki karbonatla,yanılmıyorsam bu etkili olan karışımla,bir çözelti oluşturulup,belirli bir müddet sebze ve meyveler bunun içinde bekletiliyor.Bu sürede tarım ilaçlarının tamamen etkisiz duruma geldiğini,sağlık için de bir problem oluşturmayacağını da ısrarla da ifade ediyor sn.ÖZ.Ancak bu durum,tamamen organik tarımla yetiştirilmiş,doğal,organik meyve ve sebzeler için tam olarak da geçerlidir.Marketten kış gününde (Zemheride) aldığımız bir domatesin tadı da,dediğiniz gibi aynen bir plastik lezzetinde,içinde çekirdeği yok,boşluğu fazla,etli kısımları acayip bir tattadır,yerden göğe kadar da bu konuda haklısınız,güzel bir konuya da ayrıca geçiş yapmışsınız,kaleminize(Elinize)sağlık diyorum.Saygılarımla.