Açma tuşunu iptal edip güç verince otomatik açılma yapılır mı?

wanted007

Üye
Katılım
22 Nis 2014
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
38
Arkadaşlar yapmak istediğim şeyden azıcık bahsedeyim. Yatour araç mp3 modülüm var. harika çalışıyor fakat bluetooth yoktu maalesef. Bluetooth için devre içinde öncelik ses girişi var. orasını buldum yani ordan ses verdiğim anda müziği kesiyor sesi iptal ettiğim anda müzik devam ediyor..

Probleme gelirsek elimde bluetooth kulaklık var. Onu dağıttım yatour cihazın içine yerleştirmeyi düşünüyorum. Ama cihaz üzerindeki tuşa 3sn civarı basılı tutunca açılıyor. Yani güç verince otomatik açılmıyor. Bu da maalesef cihazın içine montaj işini sıkıntıya sokuyor.

Şimdi elimde 2 ihtimal var.

Birinci ihtimal tuşu uzatıp torpido tarafına alıp oradan açıp kapatacağım. Ama maalesef ben böyle derme çatma işleri sevmiyorum.

İkinci ihtimal aracın teybinde mp3 çalarken deaktif olan bir tuş var teybi söküp o tuştan tetik verip bluetoothu elle açıp kapatabilirim. Yalnız benim istediğim daha da ilerisi :) Yani imkanı varsa cihazın otomatik direkt açılması.

Aşağıdaki fotosunu paylaştığım kulaklığı bu iş için harcadım. Kulaklık çkışlarını koparıp orayı stereo şekilde aux kablosuna verdim. Bu yöntemle yatour cihaza bağladım ve harika ses kalitesi ve randıman aldım ama tek sorun yukarıda bahsettiğim sorun.

Bu cihaza güç verildiği anda tuşa basmaya gerek kalmadan otomatik açılma ihtimali var mı acaba?

NOT: Cihazdaki pili iptal edip voltajla çalışır hale getireceğim... Gerekli olursa devre fotosunu da paylaşabilirim.

Asagida ayrica yatour cihazin icinden sesi surdugum yeri gostermeye calistim. Oradan sesi surunce diger butun sesleri arka plana atiyor (tamamen kesiyor) ama bunun icin stereo cikis istiyor. Mono kesmiyor ayrica sesi boguyor.
 

Ekli dosyalar

  • asd.jpg
    asd.jpg
    17 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot_2020-11-24-23-25-27-892.jpeg
    Screenshot_2020-11-24-23-25-27-892.jpeg
    1 MB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Merhaba.
Cihazın açılması için 3 saniye boyunca güç verilemesi gerekiyorsa bunun içinde bir devre yapılabilir.
Teyip açıldığı zaman bu devre tetik alacak ve 3-4 saniye neyse bu süre boyunca çıkış verecek.
 
Merhaba.
Cihazın açılması için 3 saniye boyunca güç verilemesi gerekiyorsa bunun içinde bir devre yapılabilir.
Teyip açıldığı zaman bu devre tetik alacak ve 3-4 saniye neyse bu süre boyunca çıkış verecek.

Tesekkur ederim Mustafa bey cevap icin.. akla gelmedi degil ama hazir devre bulamadim. bunun icin hazir bir modul varmi acaba? Cinlilerin elinden boyle birsey illa cikmistir diye dusunuyorum :)
 
İllaki hazır bir devre olabilir bilmiyorum ama bu şekilde bir devre tasarlamak zor olmasa gerek
 
Ustadim az once cihazi bataryasiz calisacak hale getirdim. Ek olarak deneme yaptim acma tusunu 2 dakika boyunca birakmadim sadece (acildiktan 8-10 saniye sonra) otomatik baglanti modundan cikti yani gorunuse gore cihaz bu moddayken telefonu bluetoothu actiktan sonra baglamak yeterli oluyor. Sadece otomatik modu olmuyor o kadar kusur kadi kizinda da olur acma tusunu kisadevre yapacağım galiba :)

Bataryasiz calistirmak icin once 4.2volt sarj devreleri var onunla direk akim verdim acilmadi. Sonra eski bir mini bataryadan devreyi kestim 4.2voltu girisine sürdüm cikisindan yine 4.2 verdi cikisi bagladigimda bingo cihaz acildi :)

Benim gibi bu islerde acemi olan birileri denk gelir belki isine yarar bilgi bilgidir :)
 
Ustadim oneri icin tesekkurler. Bu modulu biliyorum ama maalesef bunlarda mikrofon girisi yapilamiyor :/ bluetooth oluyor ama yani gorusme yapilamaz o sekilde mikrofonlu moduller var ama onlarinda cok asiri parazit yaptigi soyleniyor. Bu kulaklikla cok ama cok temiz ses aldim...

Cihazi evde sarj aleti ile besleyip cikisi kulakliga bagladigimda super ses almistim. Bugun aracta 5v ile besledim cihaz asiri cizirti yapti ve kisa surede asiri derecede isindi.. evde sarj aleti ile beslemede cizirti ve sorun cikarmayan cihaz aractaki 5v ile neden sorun cikardi acaba? Hem cakmakliktan sarj cihazi ile denedim hemde yatour cihazin usb cikisindan denedim ikisinde de ayni durum..
 
Arkadaslar bu cihaz kafayi yedirtti. İnat ettim bunu baglamak icin :) bluetooth kulakligi otomatik acilir yaptim ama bataryasiz calistiramiyorum. Nedeni ise aractan neresinden voltaj alirsam alayim ses cikisina voltaj veriyor (0.5 ila 1.5v arasi) cihaz asiri cizirti yapiyor ve fena isiniyor. Biraksam belki yanar bile...

Simdi durum su sekilde:
- bluetooth Cihazi kendi bataryasi ile bagladigimda hic sorun yok harika calisiyor. Ne cizirti ne ses paraziti harika ses kalitesiyle calisiyor.

- bluetooth cihaza yatour aparatindan 5v alip donusturup taktigimda cikisa voltaj veriyor. Ayni devreyle mesela powerbanktan guc verince hic sorun yok.

- aracin cakmakligina taktigim 3 cesit sarj aleti ile 5v u dusurup cihaza verdim ucunde de cikisa dc voltaj verdi.. dogal olarak asiri isindi ve asiri parazitliydi

-yine ayni devreye telefonun otgsi ile bagladigimda hic sorun yok sekilde calisti.

Yani aracin neresinden guc alirsam alayim cihaz ses anlasilmayacak sekilde elektrik akimi gibi dinilti cikarip isiniyor. Ama ayni devrelerle disardan verdigim her turlu akimla cihaz problemsiz calisiyor.

Nerede hata var :( kafayi yemek uzereyim denemedigim sey kalmadi. Profesyonelde degilim ama elimden is gelir nerede hata yapiyor olabilirim?

-
 
Araç çalışmadığında da aynı sorunlar var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,913
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst