%98 Turk Mali Ruzgar Turbini

Katılım
15 May 2007
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
Konum
İSTANBUL
Merhabalar arkadaslar Cin mali yok bilmem ne mali verimsiz ruzgar turbinleri bir yana birakin. Size %98 i turk mali olan ve tum calisanlarinin turk oldugu turbinlerin oldugunu soylemek isterim 1KW-100KW arasinda turbinleri uretebiliyoruz.Verim olarak 3m/sn de bile enerji ureten turbinlerimiz ve Buyuk guclu turbinlerimizde sart olmak uzere kucuk turbinlerimizde istenildiginde pitch kontrol ekleme olanagimiz var.Bu sayede en kucuk ruzgarda bile enerjiyi uretip tuketiciye ulastirabiliyoruz. Turbinlerimiz ayrica internetten guvenli bir sekilde bilgilerini alabiliyorsunuz. O andaki urettigi gucten tutun hangi tarafa donup calistigini neler yapmasini istiyorsaniz bunlari kontrol edebilme olanaginizin oldugunu ayrica eklemek isterim.Bir kac fotograflada bunlari gostermek isterim. Iyi gunler dilegi ile..

Resimler resim paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tebrik ederim
 
Başarılarınızın devamını dilerim sayın selçukbarut !
O %2 lik ithal olan şey ne acaba?
Bir de bu üretimi kişisel olarakmı yapıyorsunuz, yoksa bir şirketmisiniz? O resimde görülen türbinin gücü ne kadar ?
Herhalde alternatörü de kendiniz yapıyorsunuz. Çokmu soru sordum acaba. Bende bu işlerle uğraştığım için biraz merak ettim doğrusu.
 

Şirket olarak imal ediyoruz. alternatörü kendimiz imal ediyoruz. senkron alternatördür. ithal olan sadece sensörleri ve invertörü.Resimdeki alternatör 20KVA gücündedir.

Direk yüksekliğiniz kaç metre?
20KVA için Üretim cografyası bizim için önemli. Resimdeki yer tepede ve deniz kıyısına yakın rüzgar alan bir yer. Direk uzunluğu 15mt.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
%2 lik kısmı inverter ve sensörler demişsiniz ama , sanırım şirketin ismi de bu %2 lik dilime dahil
Benim merak ettiğim şey şu. Eğer elektrik çekmenin mümkün olmadığı ya da çok pahalıya patladığı bir yerdeyse, evet güzel. Peki hazırda enerji olan bir yerde kullanırsak , amortisman süresi ne kadardır?

Bir de aklıma şu takıldı. Neden bu cihazda alternatör kullanılıyor? Direkt olarak DC üretilse olmaz mı?
 
Başarılaınız devamı diliyorum .Fiatları öreğin 3 kW bir sistem kaç TL maliyeti çıkıyor? Teşekkürler..
 
öncelikle tebrik ediyorum..çin malı rüzgar jeneratörünü gördüm.mersin bölgesinde bir eve kurdular ancak verim alınamadığı için geri söktüler.burada rüzgar hızı ortalama 5 m/sn dir.bunu bir türk firmasının başarmış olmasından sevinç duydum....öğrenmek istediğim konu şu;senkron alternatörler sabit devirde istenilen özelliklerde gerilim verir.rüzgarın az olduğu anlarda alternatörün istediği devri nasıl karşılıyorsunuz.rüzgar kesildiğinde enerjinin devamlılığını nasıl sağlıyorsunuz.
bu bölgede yaylacılık çok gelişmiş olduğundan yayla evlerinde küçük güçlü rüzgar jeneratörü isteyenler var.fiyatlarınızı belirtirmisiniz..teşekkürler ve başarılar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…