7-segment display anot veya katod

asfae

Üye
Katılım
15 Nis 2012
Mesajlar
3
Puanları
1
Merhaba ; Elektronik bilgim zayıf mazur görün. Bilgisayarımın paralel portundan breadboard ile 7-segment displaye bağlantı yapmam gerekiyor. Elektronikçiden display aldım eve geldim board üzerine yerleştirdim ve paralel portun 8 data ucunada 5volt gönderen bir program yazdım, ve display üzerinde kablolar ile deneyerek a-b-c-d-e-f-g-h uçlarından birini toprağa diğer üstteki com ucunuda paralel port üzerinde d0'a (5volt) bağlayınca toprağa bağladığım uç yandı. Şimdi elimdeki display anotmu oluyor katotmu ? bana bunun tam tersi lazımdı. yani com ucunu toprağa bağlamalı ve a-b-c-d-e-f-g-h uçlarınıda paralel port üzerinden d0-d1-d2-d3-d4-d5-d6-d7-d8 bağlamalıyım değilmi ? çünkü numarasını paralel port ile belirteceğim yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler...
 
Com ayağını toprağa bağlayacaksın a b c d e f g ayaklarınıda sırasıyla pararal porttaki uçlara bağlayacaksın.Sen öncesinde ortak anot almışsın.Şuan alacağın ortak katot olmalı.
 
Merhaba
Displayin rakkamları gösteren ledlerin max.akım miktarını öğrenip araya uygun birer de direnç de koymanızı öneririm.Kolay gelsin.
 
cevaplar için çok teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,758
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst