600 watt güç kaynaklı bilgisayarı nerede çalıştırmam en doğrusu olur?

Brightroar

Üye
Katılım
26 Ocak 2018
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
27
Evde beş tane sigorta kutusu var.

C20 - C40 - B10 - B16 - C32

Eski masaüstü bilgisayar, modem ve televizyonum C40'da çalışıyordu. Ama bilgisayardaki ses kartı ve ekran kartı yandı. Modemin güç kablosu bozuldu. Televizyonda da dalgalanmalar oluyor.

Elimde yeni ve iyi donanımlı bir masaüstü bilgisayar var. 600 watt 80 plus sertifikalı güvenilir bir güç kaynağı ile akım korumalı prizde çalıştıracağım. Hangi sigortanın bağlı olduğu prizde çalıştırmam gerek? Bu soruna alternatif olarak başka ne yapabilirim? Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tesisatta ciddi ark sorunları olduğu kuvvetle muhtemel.
Bu sorun çözülmeden hattın değiştirilmesi ezbere olacaktır.
Akım korumalı prizlerin bu gibi etkenlerde herhangi bir işlevi bulunmamaktadır.
 
önce sigortaların klemenslerini ve buatların klemenslerini kontrol et buatlarda klemens olmayabiilir bazı eski binalarda yok ya klemens elinde yoktu yada sığmaz diye yok yada adamın lugatında klemens yok elektrikbandının senelerce durduğunu sanıyor saftorik amca...
 
Kesinlikle B16'ya bağlamalıyım. İlk anladığım bu.

Yarın için elektrikçi çağırdım, durumu anlatıp prize topraklama hattı çektireceğim.

Bir sorum var. Bilgisayarı akım korumalı prize değil de normal bir prize taktığımda "HDMI no signal" hatası vererek çalışan kasadan çalışan monitöre görüntü vermiyor. Bu sorun akım korumalı prizle birlikte çözüldü. Aynı şekilde televizyondaki dalgalanmalar da akım korumalı priz ile düzeldi. B16'da da C40'da da akım korumalı olmayan iki ayrı prizle de görüntü vermedi ve televizyonda dalgalanmalar oldu. Bunun sebebi nedir? Ne yapmam gerek?
 
önce sigortaların klemenslerini ve buatların klemenslerini kontrol et buatlarda klemens olmayabiilir bazı eski binalarda yok ya klemens elinde yoktu yada sığmaz diye yok yada adamın lugatında klemens yok elektrikbandının senelerce durduğunu sanıyor saftorik amca...

ben klemenslerin de yandığını karardığını eridiğini gördüm.bantlılarında tabi.Ama 30 senedir buatın içinde bantlı sorunsuz duranı da gördüm.İşçilik tekniğiyle itina ile yapılmadı mı sonunda sorun çıkıyor.
 
Bugün eve elektrikçi geldi. Baştan sona durumu anlattım. Prizlerde ölçüm yaptı. Evdeki tüm prizlerde topraklama hattı olduğunu ama hattın çok eski olduğu için problem çıkarttığını söyledi. "B16'da bilgisayarını kullanırken akım korumalı priz seni idare eder" dedi. Avometre ile yaptığı ölçümler normal çıkmış.

Kaçak akım rölesi için 150 lira - yekpare hat için 250 lira istedi. Ben şimdi ne yapmalıyım? UPS mi almalıyım, kaçak akım rölesi mi taktırmalıyım yoksa akım korumalı priz yeterli mi? @ademcelik
 
birincisi kaçak akım rölesi şart.UPS de iyi çözüm olur.
 
Yüksek seviyede parazitik emisyonları bulunan bir elektrik hattında kullanılacak tüm cihazlar bozulmaya mahkumdur.
Bir TV ye parazit yaptıran...
Bir PC yi ve bazı cihazların bozulmasına sebep olan..
Ana etkenler tespit edilip giderilmediği sürece, hiçbir ekipman koruma sağlamayacaktır. Çünkü koruma ekipmanları da bir çeşit elektronik ekipmanlardır. Bunların da voltaj dalgalanmalarına karşı hassasiyetleri bulunmaktadır.
Yapılacak tek şey tüm buatlar ve bağlantı yerleri tek tek kontrolden geçirilip, gevşek bir bağlantı varsa (Muhtemelen var) tespit edilip gerektiği şekilde bağlantı sıkılaştırılmalıdır.
Sadece ölçü aleti ile ölçerek bu gibi sorunun tespiti neredeyse imkansızdır.
Tüm pirizlere teker teker yüksek güçlü bir yük (2000W lık elektrikli soba gibi) bağlanarak ölçüm yapılmalıdır. Hangi pirizde anormallik oluşuyorsa o pirizin hattı ana buata kadar incelenerek kontrol edilmeli ve gereken yapılmalıdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,705
Kullanıcılar
450,161
Son üye
Nonjekal

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst