55kW motorlarin çalışmasında yersiz kontak kapanması ve kabloların ısınması

Azat5151

Üye
Dostlar ben İstanbul Ümraniye deyim geri dönüşüm işi yapıyorum ve bir sorun hakkında bilgi almak istiyorum
2 adet makina getirdik bunlar geldikleri yerde aktif sorunsuz çalışıyor du
Bu makinaları kendi iş yerimize kurduk
Makinanin biri 55 kW motor var
Çalışır Ken yerli yersiz kontak kapatıyor ve motor kablolar hissedilir derecede ısınıyor

Sorum
Çalışırken voltaj 350 ile 360 volt arası bu normal mi
Tek farz 210 volt
Bu yüzden sorun yaşıyor olabilir miyim normalde değerler ne olmali

Motor besleme kablo kesitleriniz yetersiz. Hatta gerilim düşümü fazla oluyor. Mesafe ve yük düşünülerek kesit tayini yapılmalı .

Merhaba. Hocam; artı, eksi % 20'den çok daha fazla olan şebeke voltajı değişimlerinde asenkron motorlar hassas motorlar sınıfında olduğundan bundan etkilenirler. Termik açmaları bu yüzden olurdu. Ancak sizin 3 fazlı ve tek fazlı şebeke geliş voltajınızda bu derce anormal değişiklik artı ve eksi yönde bulunmuyor. Bu nedenle elektrik hattı yerine sadece makinenizin mekanik aksamındaki sorunlarla, yatakları, motor mili sıkışması, rulman bilye dağılması, vb. nedenler üzerinden bu konuda gereken araştırmaları yapınız. Sıkıntı gelen voltajla direk ilgili olmayıp kablo kesiti veya mekanik sıkıntılarla direk ilgili olabilir. Kolay gelsin.

Ölçüm referans noktanız neresi ? Motor klemensi mi yoksa kumanda panosu mu?
Eğer kumanda panosunda bu gerilim varsa motora daha düşük gerilim gelme ihtimali var ki çok daha kötü.
Pano da gerilim koruma rölesi olma ihtimali de var.
Panoya ait bir foto atarsanız yorum yapalım.

Son düzenleme:
Ölçüm noktası sayaç çıkışı ana şalter girişi
O zaman işler daha da değişir. Tesis besleme hattınız da yetersiz geliyor kullandığınız yüke göre. Dağıtım şirketi ile görüşün ve voltaj durumunuzu izah edin. Talep gücünüzde de besleme hattınızda da revizyon istenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…