3 Fazlı Asenkron motor pozisyon kontrolü

Katılım
31 Ocak 2011
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
34
merhaba arkadaşlar.

yapacağım bitirme projemde 3 fazlı yaklaşık 0,5 kW'lık bir Asenkron motora tuş takımından gireceğim derece ile(örneğin 700 derece) motoru belli bir açı döndürüp(bu açı miktarınıda LCD ekrandan izlemem gerekiyor:confused:) durmasını isteyeceğim.sürücü olarak Telemekanik Alviter 31 kullanacağım.
sormak istediğim şunlar:
1)Alacağım enkoderi hangi parametreleri göz önünde bulundurarak almalıyım( motor servo motor değil çünkü)
2sürücü-enkoder bağlantısını nasıl yapmam gerekiyor?
3)kontrolü pic 16f877 ile yapmak istiyorum.motorun durdurulmasını nasıl sağlıyacağım.
bütün sorulara cevap olmasada yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum:)
şimdiden teşekkür ederim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Sanırım artırımsal encoder işini görür.Şöyleki;

Artırımsal encoder 1tur/puls=360 derece/puls eşitliğinden 1 derece için kaç puls gerekir onu hesaplarsın.Encoder çıkışını pic in hızlı sayıcı bacağına verirsin.
Tuş takımından girdiğin açı değerini yazılımında puls çevirir ve sürücüne start gönderirsin.Encoderden gelen puls sayısı senin hesağladığın değere ulaşınca sürücüye stop gönderirsin olur heralde. Sürücün hakkında fazla bilgim yok encoder sürücü bağlantısı olabiliyorsa bu da bir seçenek olur.
 
baybars arkadaşım yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.sürücüyü incelediğim kadarıyla direkt olarak encoder ismiyle giriş yok fakat analog girişler mevcut.
şimdi biz örneğin 360derece/720 palslık bir encoderde 500 derece dönmesi için picten sürücüye 1000 palslık sinyal göndereceğiz.peki bu sinyal kaçar pals olarak gönderilecek yani encoderden geri dönen karşılaştırılacak pals bilgisi(örneğin 2,4,6,..496,498,500 derece) LCD ekranda kaçar derece artarken görülecek.?
şimdiden teşekkür ederim..
 
Bu iş için en iyi yöntem servo sistem kullanmaktır. Ama asenkron motor ve inverterle yapılacaksa encoder girişli inverterler mevcuttur. Altivar 31 elinizde değilse bu inverterleri bir araştırmanızı öneririm.
 
arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu??
merhaba öncelikle asenkro motorun devir dakikası nedir döndürdüğü parca nedir rediktör kullanacanmı kullanacaksan hareket ettirdiği parçaynın ağırlığı nekadardır enkoderler hassasiyet özelliği düsük ve yüksek olanlae var plc kullanman gerek örnek enkoder a ve b uçlarını kullanman gerek a ileri b geri veya ab uçlarınıı a olduğunda 1 b olduğunda 2 tekrar a olduğunda 3 saysın öyle kaç adım gideceğini ayarlaya bilirsin motor frenide kullanman lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst