3 devir kademeli sirkülasyon pompasi basinca bagli nasil devir degistirir.

juniorx

Üye
Katılım
19 Kas 2008
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar 3 devir kademeli sirkülasyon pompasini düsük debili su tesisatina baglamayi düsünüyorum. bu sekilde basinc yavas yavas düstügünde önce birinci kademe calisacak, eger basinc yükselmiyorsa ikinci kademe de calisacak, daha da yeterli gelmiyorsa ücüncü kademe devreye girecek. vana kisildiginda da sirayla devreden cikacaklar. bunu nasil yapabilirim. pompa asagidaki gibi; WILO RS 25/6 - Sirkülasyon Pompası sahibinden.com'da

acaba 3 tane basinc sensörünü sirayla yerlestirmek ve her birini farkli basinca ayarlamak olabilir mi. ya da öneriniz nedir. tesekkür ederim. basinc sensörü de asagidaki gibi; SK2A - 1/5Bar - Monofaze Basınç Şalteri - OYNAR REKORLU - İRKA - Pompa ve hidrofor marketi

aslinda bunu yapan bir cihaz var fakat tek kademe calisan bir pompaya bagli bir hidromat bu. asagidaki alet; Pompamat - Mini Hidrofor - İRKA - Pompa ve hidrofor marketi lakin üreticisine sordugum soruya aldigim yaniti da yaziyorum alta;

SORU: iyi günler. pompamat mini hidroforu günes enerjisi sistemi icin düsünüyorum fakat aklima gelen bir soru var. bu cihazin yol verdigi pompa sabit debili olduguna göre eger musluk sonuna kadar acilirsa sorun olmaz ama peki ya musluk kisik veya cok kisik acilirsa o zaman pompa ne sekilde devreye giriyor. mantiken sürekli olarak mesela birkac saniyede bir calisip calisip durup böyle kesikli bir basinc mi olusturur. bunu aciklarsaniz sevinirim. tesekkür ederim.

CEVAP: Pompamat cihazının akış anahtarı en az 4 lt/dk debide pompayı devreye sokmaktadır.

anlasilacagi üzere bu alet ya devreye girmiyor, mesela su kisiksa. devreye girdiginde de birden girip yüksek debi ve yüksek basinc veriyor eger yanlis anlamadiysam. kismaya kalktigimizda da devreden cikiyor.

ben aleti sicak su hatti icin düsündügümden hidrofor da kullanamiyorum, en iyi sistemi 3 devir kademeli sirkülasyon pompasinda buldum. önerilerinizi bekliyorum, en üstte sordugum sorunun cevabi yani. tesekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
1 basınç şalteri koyup diger kademeler için zaman rölesi kullanıp ayarladığın zaman içerisinde basınç şalteri devreye girmesse diğer devirleri çalıştırabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst